Hababam Sınıfı yeni kapak tasarımları ve yeni edisyonlarla raflarda

Ocak 12, 2017

Hababam Sınıfı yeni kapak tasarımları ve yeni edisyonlarla raflarda

hababam_sinifi_kapakkÇınar Yayınları, Rıfat Ilgaz‘ın Hababam Sınıfı serisinin beş kitabını birden yenileyerek yayımladı.

Tanıtım bülteninden

Hepimizin anısının olduğu tek sınıf

Kısa bir süre önce Kırmızı Kedi Yayınevi’nin bünyesine dâhil olan Çınar Yayınları Rıfat Ilgaz’ın eserlerini yeni kapak tasarımları ve yeni edisyonlarla yayımlamaya başladı. Geçen aylarda, Bacaksız serisi ve Halime Kaptan’ı yayımlayan Çınar Yayınları, Hababam Sınıfı serisinin beş kitabını birden yayımladı. Hababam Sınıfı tefrika edildiğinde Turhan Selçuk’un efsanevi çizgileri Rıfat Ilgaz’ın eserine eşlik ediyordu. Füsun Turcan Elmasoğlu’nun hazırladığı yeni tasarımlarda da Selçuk’un çizgilerinden vazgeçilmedi. Ilgaz’ın eserlerinin yayın danışmanlığını ise yazarın oğlu Aydın Ilgaz yapıyor.

Edebiyatımızın “Koca Çınar”ı Rıfat Ilgaz’ın topluma tutulmuş birer ayna olarak nitelenebilecek tüm eserleri önümüzdeki aylarda yeni baskılarıyla yayımlanacak. hababam_sinifi_icraatin_icinde_kapak

Bu sınıf, hepimizin sınıfı…

Kel Mahmut, İnek Şaban, Güdük Necmi, Hafize Ana, Tulum Hayri, Kalem Şakir, Domdom Ali, Hayta İsmail, Badi Ekrem ve diğerleri… İşte Hababam Sınıfı’nın unutulmaz kadrosu.

Kendisi de uzun yıllar yatılı okullarda okumuş ve öğretmenlik yapmış olan Rıfat Ilgaz’ın, anılarından yola çıkarak yazdığı Hababam Sınıfı ve bu sınıfın karakterleri, yıllardır yediden yetmişe herkesi kimi zaman güldürdü kimi zaman ağlattı. Ilgaz, eğitim sistemindeki bozukluğu, yöneticilerin ve eğitimcilerin halini öğrencilerin bakış açısıyla anlattı bizlere.

Öğretmenleri tarafından tembel, yaramaz, kopyacı diye suçlanan bu sınıfın parasız yatılı öğrencileri, otoriter eğitim sistemine uyum sağlayamayıp kendilerini farklı yollarla ifade ettiler. Onların istedikleri, sevgi ve anlayıştan başka bir şey değildi. Bir türlü değişmek bilmeyen bu sistemle mücadelenin sembolü olan Hababam Sınıfı’nda hepimizin ortak anıları var.  Bu sınıf, hepimizin sınıfı…

edebiyathaber.net (12 Ocak 2017)

Yorum yapın