“Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar”a bir yenisi daha eklendi!

Aralık 4, 2014

“Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar”a bir yenisi daha eklendi!

sivri_uzun_disler_kapak.inddOtuzun üzerinde kitaba imza atan ve yapıtları birçok dile çevrilen İtalyan yazar Beatrice Masini’nin Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar dizisi devam ediyor. Serinin sekizinci kitabı Sivri Uzun Dişler, Nükhet Amanoel’in çevirisi, Desideria Guicciardini’nin resimleriyle, 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar dizisi her kitabında farklı bir hikâye anlatıyor ama hepsinin merkezinde güzel, açıkgöz ve cesur kızlar yer alıyor.

Serinin sekizinci kitabı Sivri Uzun Dişler’de kahramanımız yine korkusuz bir kız. Ailesini kazada kaybeden Hortensia, amcasının çiftlik evine gönderilir. Etrafı keşfetmeye çalışırken karşısına soluk yüzlü, eski püskü kıyafetleriyle iki çocuk çıkar. Hortensia kendini bir vampir macerasının içinde bulur fakat güldüren cinsten bir hikâyedir bu. Üstelik içinde İtalyan mutfağının iştah açıcı yemekleri de var.

Yazarlık dışında çevirmenlik, editörlük ve gazetecilik yapan, Milano’da yaşayan Masini, aynı zamanda Harry Potter dizisini İtalyancaya kazandırdı.

“Hiç vakit kaybetmeden bir şeyi açıklığa kavuşturalım: Kapağı görüp de konuyu anlamayanlar için söylüyorum (Hayret, nasıl da anlamadınız daha) elinizde tuttuğunuz bir vampir hikâyesidir. Kendini fazla kaptıran, özellikle kolay etkilenen tüm erkek ve kız okurların bu kitaptan bir an evvel uzaklaşmaları önemle rica olunur. Onları kitabı bırakıp gitmeye davet ediyoruz mutlaka; çünkü şurası su götürmez bir gerçek ki eğer kolay etkileniyorlarsa dizinin bu kitabına layık okurlar olmayı başaramayacaklar demektir: Bu okurlar iyi, hoş olabilirler fakat görünen o ki cesur değiller. İşte bu nedenle kapatsınlar ve sonsuza dek terk etsinler bu kitabı. Diğerlerine gelince kanlı ve inanılmaz bir vampir hikâyesini, üstelik çok daha fazlasını okumaya hazır olun.”

edebiyathaber.net (4 Aralık 2014)

Yorum yapın