Gürhan Adana’dan “Yenişehir Defteri”

Ocak 5, 2015

Gürhan Adana’dan “Yenişehir Defteri”

YENİŞEHİR DEFTERİ 1Gazeteci yazar Gürhan Adana’nın yeni kitabı “Yenişehir Defteri” yayımlandı. Kitapta, Adana’nın üzerinde çalıştığı tarih, kültür, eğitim ve doğa konulu haberler yer alıyor.

     Kitabın toplumsal belleğe katkısının olacağına inandığını belirten Adana, “Yenişehir Defteri”ni bu düşünceyle hazırladığını anlattı. Adana, “Teknolojik gelişmelerin sunduğu yeni olanaklar, bilginin paylaşılmasının da önünü açtı. Buna rağmen, gerek yazı gerekse fotoğrafın hızla tüketildiği bir dönemden geçiyoruz. İletişim araçlarının bireysel kullanımının gündelik yaşam içindeki yeri genişledikçe fotoğrafın da, yazının da tüketilme hızı artıyor. Bugüne ait tüm yaşanmışlıkların belgeleri, çok geçmeden yerini yenilerine bırakıyor. Bazı gelişmelerin, toplumsal bellekte yer edinebilmesi için kayıt altına alınması, yani deftere geçirilmesi gerekiyor. Tarih, kültür, doğa ve eğitim alanlarındaki haberlerimden oluşan Yenişehir Defteri’ni yazmaya bu düşünceyle başladım” dedi.

Temsilcisi olduğu Olay gazetesinde yayımlanan haberlerinden bazılarını bir araya getirerek kitabını hazırladığını vurgulayan Adana, “Geleceğe derli toplu bir biçimde bırakılmasında yarar gördüğüm gazete haberlerimden oluşan kitabımın toplumsal belleğimize katkısının olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Adana’nın, Yenişehir’in tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan ilk kitabı Yenişehir Günlüğü 2007’de, öykülerini içeren kitabı Kırmızı İpli Salıncak 2008’de, Hırs Kapanı adlı romanı 2010’da, Yenişehir Yazıtı adlı araştırması 2011’de, Ruhunu Okurum adlı romanı 2012’de yayımlanmıştı.

edebiyathaber.net (5 Ocak 2015)

Yorum yapın