Gupse Özay’dan çocuklara: “Jüpi ve Manav Abinin Tup Turuncu Rengi”

Kasım 14, 2019

Gupse Özay’dan çocuklara: “Jüpi ve Manav Abinin Tup Turuncu Rengi”

Gupse Özay’ın “Jüpi ve Manav Abinin Tup Turuncu Rengi” adlı kitabı, 4 ve üzeri yaş grubu için Dilek Altıntaş Birben’in resimleriyle Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Jüpi yedi yaşında. En sevdiği yemek bezelye. Onları küçük yeşil gezegenlere benzetiyor. Favori gezegeni en büyüğü olduğu için Jüpiter. Uzaya gitmeyi çok istiyor. Annesinin ona kitap okumasından çok hoşlanıyor. Müzik dinlemeye, hayvanlara ve yastıklardan yaptığı uzay gemisiyle oynamaya bayılıyor. Ha, bir de mahallesini seviyor. Devamlı evde oturup televizyon seyretmek ona göre değil. Sokaklar daha eğlenceli ve maceralı.

Gupse Özay’ın çocuklar için kaleme aldığı ve Doğan Egmont’tan yayınlanmaya başlayan Jüpi serisi devam ediyor. Jüpi ve Komşu Teyzenin Konuşan Terlikleri ile Jüpi ve Bakkal Amcanın Tonton Bıyığı kitaplarının ardından yayınlanan yen kitabı Jüpi ve Manav Abinin Tup Turuncu Rengi kitabı da yine özlediğimiz mahalle kültürünü hatırlatıyor. Önceki iki kitaptan farklı olarak bu kez konuşan bir rengin peşine düşen Jüpi, bu hikâye ile hayattaki tüm renklerin önemli oluğunu öğreniyor.

edebiyathaber.net (14 Kasım 2019)

Yorum yapın