Günümüz Türk Şiiri Bulgarcada

Şubat 3, 2015

Günümüz Türk Şiiri Bulgarcada

Bulgariantolojikapakstan’da Janet-45 Yayınevi (Plovdiv), Günümüz Türk Şiiri’nin on iki şairini Kadriye Cesur ve Hüseyin Mevsim’in hazırlayıp çevirdikleri bir seçkide bir araya getirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı TEDA Çeviri Projesi kapsamında yayımlanan şiir seçkisinde Bulgar okuru, Ayten Mutlu, Gonca Özmen, Gökçenur Ç., Deniz Durukan, Didem Madak, Emel İrtem, Haydar Ergülen, Kadir Aydemir, Nurduran Duman, Onur Behramoğlu, Tozan Alkan ve Zeynep Köylü’nün şiirlerini okuma olanağına kavuşuyor.

Janet- 45 Yayınevi aynı tarihte Cevat Çapan’ın Bana Düşlerini Anlat, Toplu Şiirler (1985-2009) başlıklı yapıtından seçilmiş şiirleri dе Bulgarca “Сянка върху Босфора” – Boğaz’da Gölgeler adıyla yayımladı.

Janet-45 Yayınevi’nin sahibi ve genel yayın yönetmeni şair Bojana Apostolova, Bulgar okurunun Türk şiirine sergilediği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken: “TEDA Projesi Türk edebiyatına, özelde ise Türk şiirine eşsiz bir destek sunuyor. Bugüne dek proje çerçevesinde Türkçeden 10’a yakın şiir kitabı yayımladık. Bunların arasında Çağdaş Türk Şiiri (seçilmiş şiirler, Hilmi Yavuz, Özdemir İnce, Ülkü Tamer, Ataol Behramoğlu, Güven Turan, Cevat Çapan, (2007), Sunay Akın (2011), Nihat Özdal (2012), Gülseli İnal (2013) da yer alıyor. Aralık 2014’te okurla buluşan yeni şiir kitaplarımızın Türk Şiiri’ni Bulgar okuruna daha yakın ve Çağdaş Türk Şiiri konusunda daha bilgili kılacağını umuyoruz” dedi.

edebiyathaber.net (3 Şubat 2015)

Yorum yapın