Günışığı Kitaplığı’nın ilkbahar 2014 yeni kitaplar kataloğu çıktı!

Mart 24, 2014

Günışığı Kitaplığı’nın ilkbahar 2014 yeni kitaplar kataloğu çıktı!

BAHAR 14 KAPAK_BASKI.inddÇağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının yayıncılık sektöründe hak ettiği yeri almasını sağlayan yayınevlerinden Günışığı Kitaplığı, İlkbahar 2014 Yeni Kitaplar Kataloğu’nu yayımladı. Yılın ilkyarısında yayımlanacak 10 yeni kitabın ve yazarlarının tanıtıldığı 32 sayfalık katalog, Türkiye genelinde yaygın olarak dağıtılıyor.

Okurların, öğretmenlerin, kütüphanecilerin, araştırmacı ve eleştirmenlerin kullanımına sunulan katalogda tanıtılan kitaplardan bazıları, Behiç Ak’ın “Tombiş Kitaplar” dizisi için yeni yazıp resimlediği üçüncü kitabı Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor; Gülsevin Kıral’ın “Ömer Hepçözer Dedektiflik Bürosu” dizisinin ikinci kitabı Çalınan Kent; İsmet Bertan’ın “Anadolu’da Bir Zamanlar” koleksiyonunun yedinci kitabı Altın Köle-Uçurumlar Ülkesi Urartu’da; Christine Nöstlinger’in ünlü gençlik klasiği Curcuna Evi; Angela Nanetti’nin büyüleyici gençlik romanı Mistral ve Brigitte Labbe’nin yarattığı “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin Türkçe’ye çevrilen 25. kitabı İnanmak ve Bilmek.

Yaş gruplarına göre hazırlanan, tema ve sınıf önerilerinin vurgulandığı katalogda kitap tanıtımlarının yanı sıra yayınevinin geliştirdiği öncü projelere de yer veriliyor. Eğitimciler için ücretsiz Eğitimde Edebiyat Seminerleri; edebiyatın ve yayıncılığının önemli başlıklarının tartışıldığı uzmanlık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü; Türkiye çapında 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini yazmaya davet eden Zeynep Cemali Öykü Yarışması, kataloğun projeler sayfasında tanıtılıyor. Katalog, yeni kitaplarla genişleyen güncel Sınıf Listeleri ve Fiyat Listesi sayesinde kolaylıkla kullanılıyor. Güncellenen İngilizce dijital kataloğa yayınevinin internet sitesinden ulaşmak mümkün.

İlkbahar 2014 Yeni Kitaplar Kataloğu’nun içeriği

İLK KİTAPLAR  Uluslararası üne sahip, karikatürist, yazar Behiç Ak’ın yazıp resimlediği “Tombiş Kitaplar” dizisinin üçüncü kitabı Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor, minikleri felsefeye davet ediyor. Çin’in geleneksel kâğıt kesme sanatıyla hazırladığı desenlerle büyüleyen Yu Rong’un etkileyici kitabı Bulut Kuş, minik okurları özgürlükler üzerine düşündürüyor.

ÇOCUK KİTAPLAR  İzmirli yazar Hacer Kılcıoğlu, On Numara Çocuklar adlı kitabında, romanlarının sevilen kahramanlarını bir araya getirdi. Dedektiflik öyküleriyle sevilen Gülsevin Kıral, “Ömer Hepçözer Dedektiflik Bürosu” dizisinin ikinci kitabı Çalınan Kent ’te okuru şaşırtmaya ve kent değerleri üzerine düşündürmeye devam ediyor. Ödüllü yazar Fadime Uslu’nun roman kahramanlarının gizemli dünyasına girdiği Kaçak Kahramanlar,

yılın ilk ayında raflarda yerini aldı. Brigitte Labbé, dünyada milyonlara ulaşan “Çıtır Çıtır Felsefe”nin 25. kitabı İnanmak ve Bilmek ’te insan hayatını biçimlendiren kavramları çocuklarla tartışıyor. Kitapları sinemaya uyarlanan ve büyük bir hayran kitlesi olan Cressida Cowell’ın ünlü kahramanı Korkunç Gıcık III. Hıçkıdık’ın eğlence dolu maceraları, dizinin beşinci kitabı Ejderha Tehlikesi Nasıl Savuşturulur ile devam ediyor.

GENÇ KİTAPLAR  Belgeselci, yazar İsmet Bertan, Anadolu uygarlıklarında eşsiz bir yolculuğa çıkaran koleksiyonu “Anadolu’da Bir Zamanlar”ın yedinci kitabı Altın Köle’de okuru, Urartu uygarlığına tanıklık etmeye çağırıyor. Saygın edebiyat ödülleri sahibi, öncü yazar Christine Nöstlinger, ünlü gençlik romanı Curcuna Evi’nde geniş bir ailenin yaşamını en genç bireyinin gözünden, eleştiri yüklü mizahi bir dille anlatıyor. İtalyan edebiyatının usta yazarı Angela Nanetti’nin Türkçe’deki ilk gençlik romanı Mistral ise, adada fener bekçisi olan bir ailenin oğlu Mistral’in etkileyici hikâyesini anlatıyor.

KÖPRÜ KİTAPLAR  Çağdaş Türk edebiyatıyla çocuklar ve gençler arasında köprüler kurmayı amaçlayan Köprü Kitaplar, eleştirmen, yazar Semih Gümüş’ün editörlüğünde çağdaş Türk edebiyatının usta yazarlarının daha önce yayımlanmış yapıtlarını ve yeni kaleme aldıkları yapıtları bir araya getiriyor. Müren Beykan’ın yayına hazırladığı ve 2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’yle taçlanan koleksiyon, çağdaş edebiyatımızın değerli isimleriyle genişliyor.

edebiyathaber.net (24 Mart 2014)

Yorum yapın