Güncel Sanat Dergisi Şiir ve Öykü Yarışması başladı

Haziran 30, 2020

Güncel Sanat Dergisi Şiir ve Öykü Yarışması başladı

Güncel Sanat Dergisi 11. Öykü ve Kaygusuz Abdal Adına Açılan Şiir  Yarışması başladı.

Katılım koşulları şöyle açıklandı:

ŞİİR YARIŞMASI ŞARTLARI:

1- Yarışmada konu ve tür serbesttir. Daha önce ödül almamış, hiçbir yerde yayımlanmamış en fazla iki şiir ile katılabilecektir. (Serbest ve hece ayrımı yoktur.)  (Kitap, dergi, gazete, internet siteleri, facebook gibi sosyal paylaşım ağları ve bloklar dahil yayınlanmış olursa derece alsa dahi ödülü geri alınır.)

2-  Gönderiler e- posta yoluyla yapılacaktır.

3- Şiirler, (en fazla 2 tane) 12 punto Times New Roman karakterli bilgisayar ile 1 satır aralıklı olarak yazılacak. Her şiir için ayrı rumuz kullanılacak, şiirin başlığının yan tarafına rumuz belirtilecek. Ayrıca bir wört dosyasına  özgeçmiş, 1vesikalık taranmış fotoğraf, yazışma adresi, telefon, e-posta bilgileri yazılarak e-posta yoluyla [email protected] adresine ileteceklerdir.

4- Şiir yarışması için ödüller: Kaygusuz Abdal ödülü, Güzel Alanya, Alanya Kale, Alara, Alanya Kızıl Kule, Güncel Sanat ve Seçici Kurul Özendirme” ödülleri olarak belirlenmiştir.

Seçici kurul: Prof. Dr. Tuğrul İnal / Yar. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı / Hasan Uğur TAŞÇI / M. Demirel BABACANOĞLU  

ÖYKÜ YARIŞMASI ŞARTLARI:

1- Yarışmada konu ve tür serbesttir. Daha önce ödül almamış, hiçbir yerde yayımlanmamış bir öykü ile katılabilecektir. (Kitap, dergi, gazete, internet siteleri, facebook gibi sosyal paylaşım ağları ve bloklar dahil yayınlanmış olursa derece alsa dahi ödülü geri alınır.)

2-  Gönderiler e -posta yoluyla yapılacaktır.

3- Öykü (en fazla 4 sayfa olarak ) 12 punto Times New Roman karakterli bilgisayar ile 1 satır aralıklı olarak yazılacak. Öykünün başlığının yan tarafına rumuz belirtilecek. Ayrıca bir wört dosyasına; özgeçmiş, 1 vesikalık taranmış fotoğraf, yazışma adresi, telefon, e-posta bilgileri yazılarak e-posta yoluyla [email protected] adresine ileteceklerdir.

4- Öykü yarışması için ödüller: “Akdeniz Öykü Ödülü, Güzel Alanya, Alanya Kale, Alara, Alanya Kızıl Kule, Güncel Sanat ve Seçici Kurul Özendirme” ödülleri olarak belirlenmiştir.

Seçici kurul: Öner YAĞCI / Yaşar YILTAN / Münevver OĞAN, Ahmet AKMEHMETOĞLU 

Başvuru 1 Temmuz 2020 tarihinde başlayıp, 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecektir.

Sonuçlar:1 Mart 2021 tarihinde açıklanacak, ödül töreni daha sonra belirlenip, duyurulacaktır.  

 * Yurt dışından ve öğrenci müracaatları olursa, yaş gruplarına göre önceki yıllar da yaptığımız gibi ayrıca değerlendirilecektir.

* Yarışma ödülleri: Kitap seti, kazandı belgesi ve plaket verilecektir.

* Gerektiğinde yarışmalar için, [email protected] ve 0532 409 4521 numaralı telefondan da ayrıca bilgi edinilebilir.

* Eserler ön elemeden kuruldan geçtikten sonra seçici kurula gönderilir.

* Derece alan eserlerin ilk yayınlama hakkı dergimizindir. Sonrasında eser sahiplerinindir. Derece alan eserler “Güncel Sanat Öykü ve Şiir Ödüllü Eserler” adı altında ortak bir payda ile kitap olarak yayınlanacaktır. Eşit payda ile katılım yapılacaktır ve kitap eşit sayıda verilecektir. Derece alsa da kitaba girmek istemeyen arkadaşlarımızın ödülleri iptal edilecektir.

* Yarışmaya katılanlar yukarıda belirtilen şartları kabul etmiş sayılırlar.

edebiyathaber.net (30 Haziran 2020)

Yorum yapın