Güçlü kızlar güçlü yarınlar için ilham veren öyküler

Ekim 25, 2018

Güçlü kızlar güçlü yarınlar için ilham veren öyküler

Çok yazarlı öykü kitabı “Ben İstersem”, 12 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazarlar: Canan Tan, Deniz Erbulak, Feyza Hepçilingirler, Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, Karin Karakaşlı, Nermin Bezmen, Şebnem İşigüzel, Şermin Yaşar.

“Hayal kurmayı sever misin? Sence hayallerin gerçeğe dönüşebilir mi? Nobel ödüllü bir bilim kadını, evrenin sırlarını keşfeden bir astronot, adını tarihe yazdıran bir sporcu, melodileriyle kalplere dokunan bir müzisyen, kelimeleriyle nesilleri büyüten bir yazar, dünyayı karış karış dolaşan bir gezgin olabilir misin? Evet, olabilirsin! Yeter ki iste! Bu öyküler sana ilham verecek; seni cesur, güçlü ve yaratıcı olmaya, hayallerinin izinden yürümeye davet edecek!”

Hayaller herkes içindir. Tıpkı o hayalleri gerçekleştirme hakkı gibi. Ne yazık ki içinde yaşadığımız dünya, kız ve erkek çocuklarına eşit davranmıyor. Eskiden beri ülkemizde ve dünyanın her yerinde kızların hayallerini gerçekleştirmesinin önüne pek çok duvar örüldü. Onlara “Sen yapamazsın!” dendi, “Ne gerek var!” dendi, “Kızlar bunu yapamaz!” dendi. Fakat tüm bunlara rağmen milyonlarca kız çocuğu hayallerini gerçekleştirmeyi başardı; biraz kararlılık, biraz azim, biraz da çevresinin anlayışı, şefkati ve elbette desteğiyle.

Geleceğe doğru çıkacakları hayat yolculuğunda başarının ilk adımının “istemek” ve “kendine inanmak” olduğunu tüm çocuklarımıza bir kez daha hatırlatmak için…

Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayına hazırlanan Ben İstersem kız erkek tüm çocuklarımıza toplumda ve dünyada yer etmiş cinsiyetçi rollerin ve kalıpların sınırlarına mahkûm olmadıklarını hatırlatmayı, edebiyatın hayata biçim veren gücünü yanımıza alarak ülkemizin değerli yazarlarının usta kalemlerinden dökülen öykülerle onlara ilham vermeyi, geleceğe doğru atacakları adımlarda yollarını aydınlatmayı amaçlıyor.

Edebiyatımızın farklı dönemlerden, farklı üslupla yazan, yıllardır okurlarının kalbinde taht kurmuş usta ve ödüllü kalemlerini bir araya getiren kitapta Canan Tan “Küçük Emekçi”, Deniz Erbulak “Bunun Kız ya da Erkek Olmakla İlgisi Yok”, Feyza Hepçilingirler “Kıvırcık Saçlı Küçük Kız”, Gülten Dayıoğlu “Gülnur Kız’ın Anı Defterinden”, İpek Ongun “Asla Asla Vazgeçme”, Karin Karakaşlı “Kargalar Güzeldir”, Nermin Bezmen “Küçük Kız ve Hayali” ve Şebnem İşigüzel “Dünyayı Gezmek İstiyorum” adlı öyküleriyle bir araya geliyor.

edebiyathaber.net (25 Ekim 2018)

Yorum yapın