Gözde Kurt’tan yeni roman: “Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim”

Mayıs 4, 2017

Gözde Kurt’tan yeni roman: “Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim”

Koprude Durup Beni Opmesini BekleyecegimÇevirmen ve yazar Gözde Kurt’un ikinci romanı Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim arayışa, ihtimallere dair samimi, insanı saran bir roman…

İlk romanı Kozanın Tereddütü’nü 2009’da yayımlayan, Ölü Çiçekler Müzesi adlı öykü kitabıyla 2011’de Yaşar Nabi Nayır Ödülleri’nde dereceye giren Gözde Kurt, yeni romanı Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim ile uzun bir aradan sonra yazın hayatına geri dönüyor.

Erkek arkadaşı tarafından aldatılan genç bir kadın, yeni bir hayata başlama mücadelesinde savrulurken hiç ummadığı bir anda başka insanların yaşamının içinde bulur kendini. O yaşamlara duyduğu merak, yerini tutkuya bırakmakta gecikmez ve kahramanımız bir fotoğrafın peşinden uzak diyarlara yelken açar.

Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim, 5 Mayıs’ta raflardaki yerini alacak.

GÖZDE KURT HAKKINDA

İstanbul, Kurtuluş’ta dünyaya geldi. İlkokul yıllarında şiir ve öyküler yazmaya başladı. İlk romanı Kozanın Tereddütü 2009’da yayımlandı. Ölü Çiçekler Müzesi adlı öykü kitabı 2011’de Yaşar Nabi Nayır Ödülleri’nde dereceye girdi. Ardından üç yıl kadar süren seyahatleri başladı. Latin Amerika, Küba ve Avrupa ülkelerini kapsayan gezilerin ardından Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim adlı romanıyla tekrar yazın hayatına döndü. Yaşamını çevirmenlik yaparak sürdüren Gözde Kurt, eğitimine İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nda devam etmektedir.

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2017)

Yorum yapın