Gösteri başlıyor, hazır mısınız?

Eylül 15, 2015

Gösteri başlıyor, hazır mısınız?

bayan_kaz_bale_yapiyor_kapak.inddİşte karşınızda inanılmaz numaralarıyla Sihirbaz Keçi Çeti, Halterci Fare Beo, Boncuk Kedi, Hokkabaz Maymun Şebşeb, Domuzcuk Kardeşler ve tabii ki bir de Balerin Bayan Kaz…  Gösteri başlıyor, hazır mısınız? İtalyan yazar Lucia Salemi’nin hem yazıp hem resimlediği Bayan Kaz Bale Yapıyor özgüven, kendini tanıma, algılama, merak temalarını yeni okumaya başlayanlar için eğlenceli bir öyküyle buluşturuyor. Kitap 5 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında.

Bayan Kaz’ı hatırladınız mı? Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta adlı bir önceki kitapta pastasının çalınmasına çok kızmıştı hani… Neyse ki çikolatalı ayak izleri ona yardımcı oldu ve aradığını buldu. Eh Bayan Kaz’ın derdi biter mi? Hayır tabii! Bu defa da başına gelmedik kalmıyor… Niye mi? Çünkü Kaz Gölü Balesi’nde sahneye çıkacak ve yeterince “zarif” olabilmek için çok iyi hazırlanması lazım. Tütüsü ve pembe ayakkabılarıyla tiyatroya gittiğinde kalabalık izleyici grubu heyecanını daha da arttırıyor. Üstelik gösteriye katılanların hepsi çok başarılı. Sıra ona geldiğinde ise olanlar oluyor… Bayan Kaz, “Yılın En Komik Sanatçısı” ödülünü nasıl alıyor dersiniz?

İtalyan yazar Lucia Salemi, Bayan Kaz Bale Yapıyor’da özgüven, kendini tanıma, algılama, merak temalarını yeni okumaya başlayanlar için eğlenceli bir öyküyle ele alıyor.

Çocukların okuma becerisini geliştirmek, onlara okumayı sevdirmek için özel olarak hazırlanan “İlk Okuma Kitapları” dizisi, Bayan Kaz Bale Yapıyor ile yirmiyi aşkın kitaba ulaştı. Çiçeği burnunda okurlar bu kitaplarla okumanın tadına varacak.

“Bayan kaz tiyatroya vardığında her şey hazırdı ve gösteri başlamak üzereydi. Perdenin arkasından sezdirmeden bakınca biraz korktu. Ne kadar çok seyirci vardı! Derken müzik başladı, ışıklar söndü ve perde açıldı.” 

Lucia Salemi:

1968 yılında İtalya’da doğdu. Babasının izinden giderek başladığı çocuk kitapları yazıp resimleme serüveni on dört yıldır sürüyor; serbest yazar ve illüstratör olarak çalışmaya devam ediyor. Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta ile Boşboğaz Fred adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (15 Eylül 2015)

Yorum yapın