“Görmezden Gelmeyelim – Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni” sergisi 1 Mart’ta açılıyor

Şubat 17, 2016

“Görmezden Gelmeyelim – Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni” sergisi 1 Mart’ta açılıyor

www.marttanitim.com“Görmezden Gelmeyelim – Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni” sergisi 1 Mart’ta Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Şizofreni konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen ve geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara’da toplam 10 bin kişinin gezdiği sergi 1-31 Mart tarihleri arasında 10.30-19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

Sergide en çok ilgiyi, bir şizofreni hastasının, hastalığın en yoğun döneminde neler hissettiğini deneyimlemeye imkan veren ‘Empati Kabini‘ ile bilimsel kanıtların bulunmadığı ve hekimlerin ellerindeki tedavi yöntemlerinin kısıtlı olduğu dönemde, şizofreni hastalarının tedavi amacıyla nelere maruz kaldığını gösteren ‘Dönen Yatak’ görüyor.

Konunun uzmanları tarafından hazırlanan zengin içeriği, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektlerle ve canlandırmalarla hazırlanan yaratıcı sergileme biçimleriyle Türkiye’de bir ilk olan ‘Görmezden Gelmeyelim – Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ sergisi, ziyaretçilere sadece izleyici oldukları değil, zaman zaman farklı duyularıyla deneyimleyebilecekleri bir serüven sunuyor.

Bilgi için:

www.sizofreniseruveni.com

edebiyathaber.net (17 Şubat 2016)

Yorum yapın