Görme engelliler seslendirme stüdyosu açılıyor

Eylül 29, 2015

Görme engelliler seslendirme stüdyosu açılıyor

Gönüllü okuyuculara dernekte görmeyen teknisyen Satılmış Duran destek oluyorGÖZDER (Görme Özürlüler Derneği) Kitap Seslendirme Stüdyosu, 1 Ekim Perşembe, saat 14.00’te GÖZDER Ataköy Eğitim ve Kültür Merkezi’nde açılıyor.

GÖZDER’in Bakırköy ve Ataköy binalarında açılan stüdyolar, diksiyonu düzgün gönüllü okuyucuların istedikleri zaman dernekten randevu alarak görmeyenler için kitap kaydı yapabilmelerine imkân sağlıyor. Ataköy’deki stüdyo, profesyonel yapısıyla müzik kayıtları için de uygun.

Stüdyoların yapımı Gazeteci Yazar Bensu Kaya’nın başlattığı bir kampanya sonucu gerçekleştirildi. Taşyününden alçıpanına, kapısından halısına kadar gereken her malzeme, kampanyaya destek veren kişi ve kurumlarca karşılandı. Cep harçlığını veren öğrencilerden büyük şirketlere kadar her kişi ve kurumun ismi, stüdyoların kapısına asılan bir teşekkür levhasında belirtildi. Teşekkür levhalarında görme engellilerin okuyabilmesi için Braille alfabesi de kullanıldı.

Açılışta, GÖZDER bünyesinde görme engelliler için Selim ve Kerim Altınok tarafından verilen bilgisayar eğitimini tamamlayan kursiyerlerin sertifika töreni de düzenlenecek.

Adres: Ataköy Eğitim ve Kültür Merkezi

Dernekler Bölgesi, Ayamama Deresi Kenarı, 7. – 8. Kısım Ataköy / Bakırköy

İletişim

www.gozder.org

Bilgi için: 0212 543 54 22 – 0544 540 47 89, Gülşen Ateş

edebiyathaber.net (29 Eylül 2015)

Yorum yapın