Göktuğ Canbaba’dan “Çantamdaki Öyküler”

Temmuz 5, 2019

Göktuğ Canbaba’dan “Çantamdaki Öyküler”

Göktuğ Canbaba’nın çocuklara yazdığı “Çantamdaki Öyküler” Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuk edebiyatının en sevilen yazarlarından Göktuğ Canbaba Doğan Egmont’tan yayınlanan son kitabı Çantamdaki Öyküler kitabı ile bu kez çıktığı yolculukları anlatıyor.

Bundan birkaç sene evvel uzun bir seyahate çıkan Canbaba, Hindistan, Nepal, Kamboçya gibi farklı ülkeleri dolaştıktan sonra bu topraklarda yaşadığı ilginç deneyimleri çocuk okurlarıyla paylaşmaya verdi. “Her şey bir adımla başladı aslında; küçücük bir adımla. Sonrasında kendimi hayal bile edemeyeceğim hikayelerin içinde buldum.” diyen Canbaba, bu yolculuk boyunca onlarca fotoğraf da çekti. Ardından çektiği tüm bu fotoğraflar için birer öykü yazmaya karar verdi ve Çantamdaki Öyküler böyle ortaya çıktı.

Kitaptaki öyküler Canbaba’nın tanıştığı insanlardan ve yerlerden ilham alırken, ülkelerin kendine has renklerinden ve bu renklerin dünyayı ne kadar güzel kıldığından da bahsediyor. Yolun içinde olmanın, hem dünyayı hem kendini keşfetmenin ipuçlarını veren kitap, içinde macera ruhu olanlar ve yeni şeyler keşfetmek isteyenler, bu kitap tam size göre. İyi yolculuklar…

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2019)

Yorum yapın