Göknur Birincioğlu’dan çocuklara: “Akrobatik Öyküler Dizisi”

Kasım 8, 2018

Göknur Birincioğlu’dan çocuklara: “Akrobatik Öyküler Dizisi”

Göknur Birincioğlu‘nun 3 kitaplık “Akrobatik Öyküler Dizisi”, 6 ve üzeri yaş grubu için Vaghar Aghaei’nin resimleriyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuk edebiyatının taze kalemlerinden Göknur Birincioğlu’nun yazdığı, illüstratör Vaghar Aghaei’nin resimlediği üç kitaplık Akrobatik Öyküler Dizisi, ip üstünde yürüyen bir laf cambazının kaleme aldığı öykülerden oluşuyor. Akrobatik Öyküler Dizisi’nde; Bazı Hayaller Suya Düşmez, Lafla Peynir Gemisi Yürümez ve Kuşkulu Kuşkonmaz kitapları yer alıyor.

Dört bir yandan kanat açan sözcüklerin arasında yürüdü cambaz. Işıl ışıl düşler düştü yıldızlardan başına, sözcüklerle yapacağı akrobasi aşkına!

BAZI HAYALLER SUYA DÜŞMEZ

“Düş hırsızları bunlar; işleri güçleri el emeği göz nuru, nakış nakış, ince ince işlediğim hayallerimi çalmak! Yok, ben ne yapıp edip önlemimi almalıyım mutlaka, bir daha cesaret edememeliler ne hayallerimi ne kalbimi çalmaya…”

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ

“Aldanmayın büyüklüğüne ve parlaklığına. İçi boş, süslü laflarla dolu. Ne ileri gittiği var ne de geri! Olduğu yerde duruyor. Batacak bu gidişle! Dalgaları aşıp geçemez. Lafla peynir gemisi yürümez.”

KUŞKULU KUŞKONMAZ

“Tüyleri de döküldü bir bir Kuşkonmaz’ın, hayalleri suya düşerken… Herkesin bir düşü var, suların düşleri olmadığını kim söylemiş? Kim bilir belki, Kuşkonmaz’ın tüylerinin düştüğü suların düşüydü bu düşüşler.”

6 yaş üstü çocuklara hitap eden Bazı Hayaller Suya Düşmez, Lafla Peynir Gemisi Yürümez ve Kuşkulu Kuşkonmaz kitapları, 9 Kasım’dan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

GÖKNUR BİRİNCİOĞLU HAKKINDA

1976 doğumlu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nden mezunu oldu. Daha sonra TV kanalları ve radyo istasyonlarında on beş sene boyunca reklam yöneticiliği yaptı. Ardından Türkiye’nin ilk tema parkı Vialand’de “Konsept ve Hikâye Yönetmenliği” görevinde bulunarak çocuklara özgü karakterler yaratmaya başladı. Çocuklar için yazmaya devam ediyor. 

VAGHAR AGHAEİ HAKKINDA

1982 yılında Tebriz’de doğdu. Tahran Üniversitesi Tekstil ve Moda bölümünden mezun oldu, yüksek lisansını illüstrasyon üzerine yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım bölümünde doktora öğrencisi. Çok sayıda kitabın illüstrasyonunu yapan çizerin kendi yazıp resimlediği bir kitabı da var.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (8 Kasım 2018)

Yorum yapın