Göknil Genç’ten çocuklara: “Çok Evin Yok Kedisi”

Temmuz 18, 2017

Göknil Genç’ten çocuklara: “Çok Evin Yok Kedisi”

Göknil Genç’in yeni kitabı Çok Evin Yok Kedisi, Mert Tugen’in desenleriyle 9 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar, müzisyen ve akademisyen Göknil Genç, gerçek bir öyküden yola çıktığı yeni romanı Çok Evin Yok Kedisi’nde, genç okurları cingöz bir kedinin akıl almaz yolculuğuna ortak ediyor!

Bir cumartesi günü, kalabalığı yeni dağılan limanda karşılaştılar. Güliz Hanım onu görür görmez anlamıştı, aylardır hayalini kurduğu kedi tam karşısındaydı! Gümüş adını verdiği bu asilzadenin arkadaşlığıyla geçecek günlerin mutluluğu yansıyordu yüzüne. Derken, bir gün Gümüş sokağı tanıdı. Bu, beklenmedik karşılaşmaların başlangıcıydı…

Öyküleri ve biyografik romanlarıyla sevilen yazar Göknil Genç, hayatına tanıklık ettiği bir kediden yola çıktığı romanında, farklı insanları ortak bir öyküde buluşturuyor.

*

“Bu semtten türlü isimle bir kedi geçti bana kalırsa.

Hayatımızın birkaç ayını renkten renge boyadı.”

*

“Güliz Hanım atölyenin sarı havasından çıkıp, gri asfalt yola koyuldu. Gümüş’ü düşünüyordu. Herkesin hayatında ondan bir parça vardı… ve yoktu da. Sevgiye mi açtı, gezmeye tozmaya mı, bilmiyordu. “Tok evin aç kedisi” derlerdi böylesine. Evde mis gibi mamaları varken gidip sosis çalıyor, sıcacık yatağını bırakıp kim bilir nerelerde uyuyordu. En güzel kedi desenli porselen kâsesinde sütü dururken, sütünü gidip market ortasında şişeden içiyordu.”

Göknil Genç

İstanbul’da doğan Göknil Genç, 1989’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladığı viyola eğitimini 1999’da tamamladı. Mezun olduğu yıl katıldığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndaki görevini 2012’ye dek sürdürdü. Almanya’da başlayan yüksek lisans eğitimini MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda tamamladıktan sonra, aynı konservatuvarda öğretim görevlisi olarak viyola eğitmenliğine başladı. 1997’den bu yana yurt içi ve yurt dışında resital, oda müziği ve orkestra konserleri vermeyi sürdürüyor. Edebiyata küçük yaşta, gazeteci-yazar olan dedesi sayesinde adım atan Genç, ilkokul yıllarından itibaren yazdığı çeşitli hikâyeler, denemeler ve kısa oyunların ardından, ilk biyografik romanı Sihirli Mozart’la yazın yaşamına başladı. Aynı kitaptan oyunlaştırdığı Mozart Küçük Dâhi: Gençlik Müzikali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 2013-2014 sezonunda sahnelendi. Klasik müzik bestecilerinin yaşamlarını konu alan biyografik romanlarının dışında ilk okuma kitapları da yazan Genç, konserler vermeye ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’ndaki viyola eğitmenliğine devam ediyor. Kızı Yaz’la İstanbul’da yaşayan yazar, farklı yaş grupları için yeni öyküler, romanlar kaleme alıyor. Bach Yürürken, Böcek Orkestrasının Muhteşem Sınıfı 1, Böcek Orkestrasının Muhteşem Sınıfı 2, Böcek Orkestrasının Muhteşem Turnesi, Chopin: Küle Dönüşen Kalp, Değirmenci İle Baykuş, Emekli Vagon, Küçük Kırmızı Düğme, Sihirli Mozart adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (18 Temmuz 2017)

Yorum yapın