“Gizemli Günler”: Sıradan bir aileden, uzayın derinliklerine uzanan gizem

Mart 13, 2013

“Gizemli Günler”: Sıradan bir aileden, uzayın derinliklerine uzanan gizem

Sevgi Saygı’nın kurguladığı “Memo’nun Macerası” dizisinin son kitabı Gizemli Günler Günışığı Kitaplığı’nca yayımlandı.

Senarist, yazar Sevgi Saygı’nın Babam Nereye Gitti? ile başlayan ve Amcama Neler Oluyor? ile süren “Memo’nun Macerası” dizisi, üçüncü kitap Gizemli Günler ile noktalanıyor. Yazar, dedektif öykülerinin gerilimini ve bilimkurgunun tadını ustaca harmanladığı kitabında, okuru bilinmeyenin sınırlarında dolaşan, heyecan verici bir maceraya davet ediyor. Memo, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte içine daldığı ve gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tuhaf olayları çözmek için elinden geleni ardına koymamaya yine kararlı. Bazen umutları kırılsa ve öfkeye teslim olsa bile… Aileden iş yaşamına, cesaretten ilk aşka, yaşamın farklı yüzlerini ve duygularını sürükleyici bir kurguda bir araya getiren dizi, gündelik yaşamdan beslenen esprili diliyle her yaştan okuru sarıp sarmalayacak sıradışı ve eğlenceli bir okuma vaat ediyor.

Memo, kaybolan babasını yıllar sonra bulmuştur, ancak bu sefer de karmakarışık bir aileyle baş etmek zorundadır! Eski düşmanı, yeni dostu Tolga ve güzeller güzeli Eylem’le amansız bir maceranın içine düşen Memo, Derinsu’nun gönlünü de yeniden kazanmak ister. Öte yandan, minik kardeşi Gizem’in özel yeteneği hepsine zor anlar yaşatır…

Yazar Sevgi Saygı, 1957’de İzmir’de doğdu. 1981’de Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1985’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladı, senaryo çalışmalarına katıldı. TRT İstanbul Radyosu’nun Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu ve Çocuk Bahçe­si kuşakları için kaleme aldığı oyunların yanı sıra, Tiyatro Ti için “Hayalet ve Başkan” oyununu yazdı. Çalışmalarını senarist olarak sürdüren yazarın Gezgin adlı romanı 2004’te, Koza adlı romanı 2012’de yayımlandı. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Babam Nereye Gitti?’yi, devam kitapları Amcama Neler Oluyor? ve Gizemli Günler izledi. Şimugula adlı çocuk romanıyla da dikkat çeken Saygı, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (13 Mart 2013)

Yorum yapın