Gezi Parkı Kütüphanesi kuruldu bile

Haziran 5, 2013

Gezi Parkı Kütüphanesi kuruldu bile

Taksim’de başlayıp tüm yurda yayılan “Gezi Parkı” eylemlerinin sekizinci gününde parkta bir kütüphane kurulmaya başlandı. Kütüphane, bir gün içinde inşa edilip kitaplarla doldu. 

Sel Yayıncılık‘ın Twitter üzerinden başlattığı kampanyanın ardından parktaki eylemcilere kitap dağıtılmaya başlandı. İki saat içerisinde büyüyen kampanyaya diğer yayınevleri, yazarlar ve sanatçılardan da destek geldi.

#gezikütüphanesi etiketiyle kısa sürede büyüyen kampanya sayesinde taşlardan raf yapıldı ve parkta kütüphane kuruldu.

İş çıkışı parka gidenler, yanlarında yiyecek ve içeceğin yanı sıra kütüphaneye bağışlamak için kitap da götürmeye başladı.

Birçok yayınevi ve dergi kütüphaneye destek veriyor. Altıkırkbeş Yayınları, Labirent Yayınları, Yitik Ülke Yayın, Siren Yayınları, Otonom Yayıncılık, Telos Kitap, Metro Kültür Yayınları, Cogito, MonoKL Yayınları, Sinek Sekiz Yayınevi, Milliyet Sanat, İyi Cüceler Kitabevi, Kırmızı Kitap Kedi, Ayrıntı Yayınları, Notos Kitap, Kolektif Kitap, Doğan Kitap, Can Yayınları, İthaki Yayınları, Yordam Kitap, OT Dergi, On8 Kitap, Günışığı Kitaplığı, Heyamola Yayınları, Marjinal Yayınları, Kelime Yayınları gibi yayınevi ve dergilerin desteği sürerken yenileri de katılıyor.

5 Haziran 2013

Yorum yapın