Gerçek hayattan süper kahramanlar: “Asi Delikanlılara Uykudan Önce Hikâyeler”

Şubat 20, 2020

Gerçek hayattan süper kahramanlar: “Asi Delikanlılara Uykudan Önce Hikâyeler”

G. L. Marvel’in “Asi Delikanlılara Uykudan Önce Hikâyeler” adlı kitabı, Bengi De Sa Matos Paixao çevirisiyle Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatın içindeki süper kahramanlarla tanışmaya hazır mısınız? Bu kitapta insanüstü güçleri olmadan dünyayı değiştirmeyi başarmış kahramanlar var! Yaşamın her alanında yaptıkları yeniliklerle tarihe geçen bu 50 kahramanın hikâyeleri yaşamını başkalarının sözleri ya da düşünceleriyle değil kendi hayalleriyle şekillendirmek isteyen tüm delikanlılara ilham verecek.

Kitapta kimler mi var?

ALBERT EINSTEIN: Kelimelerle arası çok kötü olsa da sayılar sayesinde tarihteki en önemli insanlardan biri olan çocuk.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: Hayatını bulutların arasında geçiren ve tüm zamanların en sevilen dünya dışı karakterini yaratan çocuk.

HARRY HOUDINI: Binlerce kez ölümden kaçan ve dünyanın en ünlü sihirbazı olan çocuk.

JOHN LENNON: İçsel öfkesini aşarak barış şarkıları söyleyen çocuk.

KILIAN JORNET: Dünyanın tepesine herkesten daha hızlı tırmanan çocuk. Hem de iki kez.

LIONEL MESSI: Boyu uzamayan ancak tarihin en iyi futbolcularından biri olan çocuk.

NIKOLA TESLA: İcatlarıyla bilimde birbiri ardına devrim yapan çocuk.

STEPHEN HAWKING: Tekerlekli sandalyeden evreni fetheden çocuk.

STEVEN SPIELBERG: Oyuncaklarıyla ev yapımı filmler çeken ve Hollywood’un en başarılı yönetmeni olan çocuk.

USAIN BOLT: Bir bacağı diğerinden daha kısa olmasına rağmen tüm hız rekorlarını kıran çocuk.

Ve onlar gibi tam 40 çocuk daha…

Arka kapak yazısı:

Ressamlar, müzisyenler, dansçılar, sporcular, yazarlar, aşçılar, aktivistler, kaşifler, mucitler, bilim insanları… Pelerin ya da kılıca ihtiyaç duymadan süper kahraman haline gelen 50 çocuğun ilham verici öyküleri.

Alan Turing – Albert Casals – Albert Einstein – Albert Espinosa – Andre Agassi – Antoine de Saint-Exupéry – Barack Obama – Bill Gates – Bobby Fischer – Charles Darwin – Che Guevara –  Dalay Lama –  Félix Rodríguez de la Fuente – Haile Gebrselassie – Harry Houdini – Harvey Milk – İkbal Mesih – Isaac Newton – Jacques Yves Cousteau – Jamie Oliver – John Lennon – Jules Verne – Kelvin Doe Kílian – Jornet Leonardo Da Vinci-  Lili Elbe – Lionel Messi – Louis Braille – Ludwig Van Beethoven – Mahatma Gandhi – Martin Luther King – Mesud Hasani – Nelson Mandela – Nikola Tesla – Oskar Schindler – Paul Poiret – Pedro Duque – Primo Levi – Rudolf Nureyev – Roald Amundsen – Sebastião Salgado – Shigeru Ban – Stephen Hawking – Steve Irwin – Steven Spielberg – Tenzing Norgay – Usain Bolt – Vicente Ferrer – William Shakespeare – Wolfgang Amadeus Mozart

edebiyathaber.net (20 Şubat 2020)

Yorum yapın