George Saunders’tan vahşi bir mizahla kurgulanmış dâhiyane öyküler

Ekim 5, 2017

George Saunders’tan vahşi bir mizahla kurgulanmış dâhiyane öyküler

Delidolu Yayınları, çağımızın en etkileyici öykücülerinden biri olarak anılan George Saunders’ın İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte kitabını okurlarla buluşturuyor. Saunders, kitabında siber terörizmle dolu, kâbus gibi bir kıyamet-sonrası dünyası yaratarak okurları her zamankinden daha karanlık, daha nüktedan ve çok daha çarpıcı gerçeklerle yüzleştiriyor.

Time dergisi tarafından “Dünyadaki en etkili 100 kişi” listesine seçilen George Saunders’ın erken dönem öykülerinin ve bir novellasının yer aldığı İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte, bir kez daha okurlarını kaybetmişlerin, eziklerin, kusurluların, engellilerin yani yaşamın kıyısında kalmış onlarca farklı bireyin hayatına sokuyor. Saunders bu çarpıcı kitabında, vahşi bir mizah ve kavurucu bir zekâsıyla çöküşün eşiğine gelmiş bir gelecek kurgusuna dair gerçeküstü; ama tuhaf bir biçimde ikna edici bir tablo resmediyor.
Yazarın külliyatında farklı bir yeri olan İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte, siber terörizmle dolu, kâbus gibi bir kıyamet-sonrası dünyası yaratarak okurları her zamankinden daha karanlık, daha nüktedan, daha ümitsiz, daha iyimser ve hepsinden de ötesi, çok daha çarpıcı gerçeklerle yüzleştiriyor.
Türkiye’de Delidolu Yayınları etiketiyle basılan ilk romanı Arafta ile Man Booker Roman Ödülü’nün en kuvvetli adaylarından biri olan George Saunders, 2014 yılında da Aralığın Onu isimli öykü kitabıyla Folio Ödülü’ne hak kazandı.

“Hayat bize aşk ihtiyacı veriyor ama aradığımız aşkı bulmamız için bir yol vermiyor. Bize sevilme arzusu veriyor ama yanında, bizi sevilemez kılan kişisel özellikler ekliyor. Kusurlu ve aciz kulları, üstün özellikler gerektiren bir dünyaya yerleştiriyor…”

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (5 Ekim 2017)

Yorum yapın