Gençler için feminist bir okuma: “Kusursuzlar”

Ocak 16, 2017

Gençler için feminist bir okuma: “Kusursuzlar”

KUSURSUZLAR on kapakLouise O’Neill’in distopik bir dünyada geçen “Kusursuzlar” adlı romanı, Öznur Özkaya çevirisiyle Yabancı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kusursuzluk nedir? Güzellik neye göre belirlenir? Kilolu ya da zayıf olmak güzellik tanımını değiştirir mi? Kadın ve erkekler birbirlerine görev ve davranışları açısından da ayrıştırılabilir mi?

İrlandalı yazar Louise O’Neill, distopik bir dünyada geçen “Kusursuzlar” romanıyla Türkçede ilk kez okurlarının karşısına çıkıyor. Özellikle genç okurları için feminist bir bakış açısıyla yazılan Kusursuzlar, kadınların erkeklere hizmet etmek için hazırlandığı, yetiştirildiği ve eğitildiği kâbus ötesi bir dünyada geçiyor.

Güzellik, estetik, kilo takıntısı, arkadaşlık gibi kavramların üzerinde ilerleyen roman, kendine has üslubu ve altüst eden dünya anlayışıyla günümüz güzellik anlayışına da sert bir tokat gibi…

Kadınların yaşayabileceği en karanlık dünyalardan birini anlatan Louise O’Neill, Kusursuzlar kitabıyla “Irish Book Awards” 2014 En İyi Çıkış Romanı, “Sunday Independent” 2014 En İyi Çıkış Romanı, “Booksellers YA Awards” 2015 En İyi Kitap, “CBI Ellis Dillon Awards” En İyi Kitap, “Buzzfeed” 2014 En İyi Kitap Seçkisi ödüllerinin de sahibidir. Yazar ve eseri, Irish Independent tarafından ‘Çavdar Tarlasındaki Çocuklar’ın umutsuzluğu,  ‘Stepford Kadınları’nın eleştirisi ve ‘1984’ü andıran kurgu gücüyle eşleştirilmiştir.

edebiyathaber.net (16 Ocak 2017)

Yorum yapın