Genç yazar Dilek Türker’in ilk öykü kitabı çıkıyor

Haziran 6, 2017

Genç yazar Dilek Türker’in ilk öykü kitabı çıkıyor

AvucumdaCimenIzihep kitap, yeni bir kalemi okurlarla buluşturuyor: Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlanan genç yazar Dilek Türker’in ilk öykü kitabı Avucumda Çimen İzi, 9 Haziran’da hep kitap etiketiyle edebiyatseverlere ulaşacak. 16 öykünün yer aldığı Avucumda Çimen İzi, hüznün yanı sıra umudun da yeşerdiği hayatlara bir pencere açıyor. 

“O gece annem yatırdı beni. Uyumadan önce bir hikâye anlattı. Kuşların göç yolu üzerindeki bir şehirde, insanların gece yarısından şafak vaktine kadar gereksiz tüm ışıkları kapattıklarından bahsetti. Böylece kuşların yollarını şaşırmadığını ve yönlerini yıldızlar yardımıyla bulduğunu söyledi. Sonrasını hatırlamıyordum, uyuyakalmıştım. O gece annemi son görüşümdü.” 

Dilek Türker’in öykülerinde bocalayan, düşen, kalktıklarında avuçlarında gördükleri çimen izlerinin karmaşıklığında kaybolan insanlar var. Aniden duran dönme dolap, hafifçe esen rüzgâr, rüzgârı hissetmek için koşan çocuklar, bir daha dönmeyecek kadar uzağa giden göçmen kuşlar… Evler var, evlerin içleri, iyi yürekli hayatlar…

Yalın, duru diliyle yeni bir yazarı keşfetme hazzı veren Avucumda Çimen İzi, 9 Haziran’da hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Dilek Türker Hakkında:

1984 yılında Adana’da doğdu. 2005’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli edebiyat dergilerinde öyküleri yayımlandı.

edebiyathaber.net (6 Haziran 2017)

Yorum yapın