Genç ve yetenekli yazarın ilk romanı: “Denizaltı”

Ekim 24, 2019

Genç ve yetenekli yazarın ilk romanı: “Denizaltı”

Joe Dunthorne’nun “Denizaltı” adlı romanı, Aslı Perker çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Babamın depresyon dalgalarından birinin ne zaman başladığını anlayabilmek için bütün sezgilerimi kullanıyorum. İki işaret şunlar: Birincisi, bulaşık makinesini boşalttığını çatı katındaki odamdan duyabiliyorum. İkincisi, yazı yazarken kalemle o kadar çok bastırıyor ki temizlemesi kolay plastik masa örtümüzün üzerinde iki üç günlük notlarını yeterli bir ışık olduğu zaman görebiliyorum.

Genç ve yetenekli yazar Joe Dunthorne’nun ilk romanı Denizaltı. Keskin, neşeli, nobran bir ergen olan Oliver Tate romanın delişmen kahramanı. Oliver Tate henüz 15 yaşındadır ve ebeveynlerinin ruhsal hallerinden ciddi anlamda endişelidir. Babasının derin bir depresyon döneminde olduğuna, annesinin de türlü takıntılar geliştirdiğine inanmaktadır. Oliver Tate, apayrı dünyalarda yaşam mücadelesi veren anne ve babasını çılgın bir mizahi çabayla yeniden bir araya getirmeye çalışır. Fakat bu arada 16. yaşına girmeden önce bir meseleyi çözmek istiyordur: bekâret. Oliver Tate hem ailesini toparlamaya çalışmakta hem de kendi cinsel meselelerine kafa yormaktadır, azar azar suya batıyordur…

Joe Dunthorne

Galler gölgesinde yer alan Swansea’de doğup büyüdü. İlk romanı olan Submarine (Denizaltı) Curtis Brown ödülüne layık görüldü ve kitap on dile çevrildi. İçinde şiirlerinin yer aldığı bir kitapçık Faber and Faber yayınevi tarafından yayımlandı. Kısa öyküleri ve gazete yazıları Guardian, Independent, Financial Times, Sunday Times, Vice gibi mecralarda yayımlanıyor. Şu an Londra’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (24 Ekim 2019)

Yorum yapın