“Genç Sherlock Holmes – Ölüm Bulutu”: Efsane geri dönüyor!

Ocak 29, 2013

“Genç Sherlock Holmes – Ölüm Bulutu”: Efsane geri dönüyor!

Andrew Lane’in yazdığı Arif Cem Ünver’in çevirdiği Genç Sherlock Holmes – Ölüm Bulutu, Tudem Yayınları’nca yayımlandı.

Sir Arthur Conan Doyle’un hayat verdiği kahraman dedektif Sherlock Holmes’un bilinmeyen geçmişine doğru macera dolu bir yolculuğa hazır mısınız? Polisiye edebiyatının efsanevi karakterlerinden Sherlock Holmes, gençlerin yanı sıra her yaştan Sherlock Holmes hayranının ilgisini çekecek yepyeni bir seri ile okurlarının karşısına çıkıyor: Genç Sherlock Holmes.

Çocukluğundan beri sıkı bir Sherlock Holmes okuru olan İngiliz gazeteci-yazar Andrew Lane tarafından kaleme alınan serinin ilk kitabı Ölüm Bulutu, Holmes’un meşhur bir dedektif olmadan önceki yaşamından kesitler sunan çarpıcı bir tanışma hikâyesi…

Sherlock Holmes’u tanıdığınızı sanıyorsanız bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Nitekim karşınızda katilin saç telinden ayakkabı numarasını çıkarabilen bir efsane var. Ancak, henüz yolun çok başında… Sherlock’un araştırmacı ve şüpheci ruhu erken yaşta kendini fark ettirse de, gözü pek dedektif adayımızın daha çok yol kat etmesi gerekiyor. Yıllardan 1868. 14 yaşındaki Sherlock Holmes bir ordu subayı oğlu olarak oldukça sıradan bir yaşam sürmektedir. Yatılı okul, iyi bir terbiye ve İngiliz usullerine uygun klasik bir eğitim üçgeninde geçen kısacık yaşamı büyük bir değişimin eşiğindedir… Babasının ani tayini ve annesinin sebepsiz rahatsızlığı yüzünden bir süreliğine garip davranışlarıyla bilinen amcası ve yengesinin Hampshire’daki evlerine gönderilen Sherlock, orada Matthew adında yeni bir arkadaş edinir. Genç Holmes kısa bir süre sonra kendini Matthew’la beraber “Ölüm Bulutu” isimli gizemli bir bulutun peşinde bulur. Genç ikili Britanya’nın geleceğini elinde bulunduran dehşet verici bir komplonun tam ortasındadır… Andrew Lane’in Genç Sherlock Holmes serisini, Sir Arthur Conan Doyle’un eserlerinden ayrıştıran en önemli fark, kuşkusuz Sherlock Holmes’un çocukluğu ve gençliği hakkında pek çok bilinmeyeni açığa çıkarması. Doyle’un Sherlock’u maceradan maceraya koşuştururken es geçtiği bu karanlık dönem, Lane’in muhteşem serisi ile gün ışığına çıkıyor.

edebiyathaber.net (29 Ocak 2013)

Yorum yapın