Genç Sanat Söyleşileri J.R.R. Tolkien ve Orta Dünya ile Başlıyor

Mayıs 3, 2019

Genç Sanat Söyleşileri J.R.R. Tolkien ve Orta Dünya ile Başlıyor

Kayıp Rıhtım’ın haberine göre, Türk Edebiyatı Genç Sanat Dergisi’nin öncülük ettiği “Genç Sanat Söyleşileri” fantastik edebiyatın en önemli temsilcilerinden J.R.R. Tolkien ve onun “Orta Dünya”sını konu alan bir söyleşiyle başlıyor. Konuklar da yakından tanıdığımız isimler: Murat Sönmez ve Çiğdem Erkal İpek.

Her ay elektronik olarak yayımlanan Türk Edebiyatı Genç Sanat dergisinin öncülüğünde keyifli söyleşiler başlıyor. Söyleşierin ilk konusu ise fantastik edebiyatın en önemli temsilcilerinden J.R.R. Tolkien ve onun “Orta Dünya”sı oldu. Konuklar ise Yüzüklerin Efendisi serisinin çevirmeni Çiğdem Erkal ve Orta Dünya üzerine ansiklopedik video çalışmaları yapan Murat Sönmez.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde ilerleyecek söyleşide Tolkien’in akademisyenliğinden yazarlığına, Orta Dünya’nın fantastik edebiyata etkilerinden Çiğdem Erkal’ın çevirme serüvenine kadar birçok konuyu konuşulacak.

Tarih: 04.05.2019

Saat: 12.00

Yer: Türk Edebiyatı Vakfı
Divanyolu Cad. No:14 Sultanahmet / İstanbul

Türk Edebiyatı Genç Sanat Dergisi nedir?

Her ay elektronik olarak yayımlanan Türk Edebiyatı Genç Sanat dergisi, çoğu üniversite öğrencisi olan genç yeteneklere ait şiir, hikâye, deneme, makale ve sinema eleştirilerine yer vererek bu gençlerin yılları içinde usta kalemlere dönüşmesi yolunda verimli bir zemin oluşturuyor.

Dergide usta sanatçılarla yapılan röportajlar da gençlerin ustaların tecrübelerini öğrenmeleri ve yetişmeleri hususunda önem arz ediyor. Gençlerin usta kalemlere dönüşmesi yolunda internet ortamında bir köprü vazifesi görüyor.

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2019)

Yorum yapın