Genç Houdini serisinin ilk iki kitabı raflarda

Haziran 28, 2016

Genç Houdini serisinin ilk iki kitabı raflarda

genchoudini-baskiSimon Nicholson’un yazdığı Genç Houdini serisinin ilk iki kitabı “Kayıp Hokkabazın Peşinde” ve “Beyaz Karga Birliği, Genç Timaş etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İllüzyon Dünyasını Keşfederek Sürükleyici Maceralara Çıkmaya Hazır mısınız?

Genç Timaş’ta serinin iki kitabı yayımlanmış olan Genç Houdini üçlemesi, üstün yetenekleri olan ünlü illüzyonist Harry Houdini’nin gençliğine dair alternatif bir bakış sunuyor.

Ünlü hokkabaz Harry Houdini, dünyayı dolaşmış, buzlu göllerin dibine batmış çivili sandıklardan çıkmayı başarmıştır. Yetmiş metre yükseklikte bir köprüde, kolları arkadan bağlı asılı kalmış ve elini kolunu sallayarak herkesle alay edercesine oradan kurtulmuştur. Ünlü illüzyonistin bu enteresan yaşantısı ve becerileri, Simon Nicholson’a, “peki ya gençliğinde, Harry bunca numarayı nereden öğrenmişti?” sorusunu sordurur ve ardından Harry Houdini’nin gençliğine dair kurguladığı maceralarla bir üçleme oluşturur.

Simon Nicholson, çok sayıda oyun, kitap ve yüz bölümden fazla çocuk dizisi kaleme aldı. İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatlar Akademisi Ödülleri’ne ve Kraliyet Televizyon Cemiyeti Ödülleri’ne aday gösterildi.

Genç Harry’nin, ünlü ve yenilmez Harry Houdini’ye dönüşme macerasını merak edenlere!

Serinin ilk romanı Kayıp Hokkabaz’ın Peşinde’de Manhattan’a, 1886 senesine gidiyoruz. Bu romanda genç Harry ve oyunlarını sergilerken ona yardımcı olan sadık arkadaşları Arthur ile Billie, bir tiyatroda çalışan, Harry’nin hocası hokkabaz Herbie Lemster’ın gizemli kayboluşunu araştırıyor. Gençlerin elinde ise yalnızca birkaç ipucu vardır. Herbie’nin titreyerek sergilediği performansının ardındaki ani yok oluşundan geriye kalan mor duman ve gümüş yılan bir broş… Arkadaşlarının desteği ve Harry’nin üstün yetenekleri ile düğümler çözülmeye çalışılıyor.

Serinin ikinci romanı Beyaz Karga Birliği’nde ise Houdini ve arkadaşları esrarengiz mektuplar aldıkları Beyaz Karga Birliği tarafından New Orleans’a gizemli bir görev için gönderilirler! Serinin üçüncü kitabı ise Ekim ayında okurlarla buluşacak.

Genç Houdini serisi, gençleri illüzyon dünyasında sürükleyici bir maceraya çıkarırken sihrin olmadığı, her şeyin illüzyondan ibaret olduğu alt mesajını da veriyor. Gösterilerdeki tüm sırların ardında performans, hız ve dikkatin olduğuna dikkat çekiyor.

edebiyathaber.net (28 Haziran 2016)

Yorum yapın