Geleceğin öykücüleri arkadaşlığı anlattı…

Eylül 10, 2013

Geleceğin öykücüleri arkadaşlığı anlattı…

Edebiyatı seven ve öykü yazmak isteyen çocuklarımızı desteklemek ve cesaretlendirmek için, Günışığı Kitaplığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Çocuk edebiyatının unutulmaz öykücüsü Zeynep Cemali’nin anısına düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm yurtta duyurduğu yarışmaya ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılıyor.

2013 yılında dereceye giren ilk üç öykü; Necati Güngör, Gülsüm Cengiz, Aslı Tohumcu, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün ve Dr. Müren Beykan’dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. Edirne’den 7. sınıf öğrencisi Dilara Karabekmez’in “Işık Yağmuru” öyküsü birinciliğe, Mersin’den 6. sınıf öğrencisi Sıdıka Selin Çolak’ın “Bir Deniz Feneri Vardı: Yalnız…” öyküsü ikinciliğe ve İstanbul’dan 8. sınıf öğrencisi Beyza Çelik’in “Mızıka” öyküsü üçüncülüğe değer görüldü. 2013’ün “arkadaşlık” temasına, Zeynep Cemali’nin Gül Sokağı’nın Dikenleri kitabından,“Onların arasında olmak için neler vermezdi,” cümlesi ilham kaynağı olmuştu.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2013 Ödül Töreni, 28 Eylül Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen çocuk ve gençlik edebiyatı ve yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü kapsamında gerçekleşecek. Konferansın sonunda düzenlenecek törene aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katılacak öğrenciler ödüllerini, usta edebiyatçılarımızın elinden alacaklar. Yarışmada ödül alan öykülerin yanı sıra, 2013 katılımcılarının arasından seçilen üç “okumalık” öykü de Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2013 Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda yayımlanacak.  Törenin ardından verilecek kokteylde çocuklar, severek okudukları pek çok yazarla tanışma fırsatı bulacaklar.

Yarışmanın 2014 yılı teması, Zeynep Cemali’nin Ballı Çörek Kafeteryası kitabındaki “Belki yıllardır ilk kez gülümsedi,” cümlesinden yola çıkılarak “umut” olarak belirlendi. 2014 yılı seçici kurulu Adnan Binyazar, Leyla Ruhan Okyay, Mavisel Yener, Prof. Dr. Sedat Sever ve Dr. Müren Beykan’dan oluşan ve yurt genelinde duyurulan yarışma için son başvuru tarihi 7 Mayıs 2014.

edebiyathaber.net (10 Eylül 2013)

Yorum yapın