“Gel Beraber Resim Yapalım”, çocukların hayal güçlerine ve yaratıcılıklarına sesleniyor

Haziran 23, 2017

“Gel Beraber Resim Yapalım”, çocukların hayal güçlerine ve yaratıcılıklarına sesleniyor

Marion Deuchars’ın çocuklar için hazırladığı Gel Beraber Resim Yapalım, Berrak İdiman çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gel Beraber Resim Yapalım; yaz tatilinde çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını zenginleştirecek birbirinden eğlenceli aktiviteler sunuyor.

hep kitap, büyük ilgi gören “İşte” adlı benzersiz sanat dizisinin ardından, yine dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı “Ben Bir Küçük Sanatçıyım” dizisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Dizinin ilk kitabı Gel Beraber Resim Yapalım çocuklara, sanatın ne olabileceğini, nasıl yapılabileceğini, yıllar içinde insanlık için ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlatıyor. Kendine özgü tarzıyla dünya çapında tanınan, birçok uluslararası tasarım ve illüstrasyon ödülüne layık görülen İskoç illüstratör Marion Deuchars’ın hazırladığı kitapta, sanatçılar hakkında bilgiler yer alıyor.

Adım adım kuş, yüz ifadesi ve bisiklet çizme yöntemlerinin de tarif edildiği kitap, okurun resim konusunda kendi keşiflerini yapmasını sağlayan çizim, aktivite ve yaratıcı fikirlerle dolu. Gel Beraber Resim Yapalım’da yer alan yönergelerle küçük sanatçılar, Mona Lisa’nın gülüşünü tamamlayabilir ya da misket, tepsi, boya ve kâğıt kullanarak Jackson Pollock tarzı işler yapabilirler.

Dizinin diğer kitapları Gel Beraber Parmak Baskı Yapalım, Gel Beraber Yaratıcı Oyunlar Oynayalım ve Gel Beraber Büyük Ressamlar Gibi Çizelim de ileriki aylarda küçük okurlarla buluşacak.

 “Boyama kitabının ötesinde, tam anlamıyla bir resim atölyesi.”

Sunday Express

edebiyathaber.net (23 Haziran 2017)

Yorum yapın