“GeçErken” fotoğraf sergisi Kadıköy’de

Aralık 10, 2015

“GeçErken” fotoğraf sergisi Kadıköy’de

Diyarbaker & Batman, September/October 2015. South Turkey. NATALYaşamak için ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin yaşam mücadelesinin anlatıldığı “GeçErken”  fotoğraf sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Ege’de kıyıya vuran bebek Aylan, Macaristan sınırında seyahat için yalvaran 13 yaşındaki Kenan, İki çocuğunu bombardımanda kaybeden Muhammed…

Ülkelerindeki savaştan kaçan ve başka bir ülkede yeni bir hayata başlamak için her türlü tehlikeyi göze alan Suriyeli mültecilerin objektiflere, kameralara yansıyor. Bu yaşam mücadelesinin fotoğraflandığı karelerden bazıları Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Fotoğrafçılar Kerem Yücel ve Natalia Sancha ile gazeteci Serdar Korucu, Hayata Destek Derneği’nin çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve Batman’da mülteci ailelerin hikayelerini dinledi ve yaşam mücadelelerini fotoğrafladı.

“GeçErken”  adıyla Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenen fotoğraflar savaşın yerinden ettiği yaşamlara dikkat çekiyor.

Serginin adının “GeçErken” konulmasının ise bir kez daha hala çok “Geç” kalınmış olmadığının altını çizmek. Henüz vakit varken yani “Erken” iken, savaştan başka seçenek tanınmamış insanlar yaşamlarımızdan Geçerken, elimizden onları izlemekten fazlasının da gelebileceğini hatırlatmak.

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Ofisi (ECHO) fonu ve Alman yardım kuruluşu Diakonie Katastrophenhilfe’nin desteği ile Hayata Destek Derneği tarafından organize edilen sergi 4-18 Aralık tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Bağdat Caddesi, Haldun Taner Sokak, No:11 Kadıköy/İstanbul adresinde görülebilir.

edebiyathaber.net (10 Aralık 2015)

Yorum yapın