“Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir?” yayımlandı

Ağustos 19, 2015

“Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir?” yayımlandı

DijitalFotogPratikcektek1-gece foto.inddÖzer Kanburoğlu’nun Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir? adlı kitabı İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Kitapta gece fotoğraflarında hangi ışık kaynağının kullanılacağından hava koşullarının nasıl olması gerektiğine kadar amatör ya da profesyonel tüm fotoğrafçıların bilmesi gereken her şey yer alıyor.

Arka kapaktan:

Dijital Fotoğraflarda Pratik Çekim Teknikleri 1/ Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

Fotoğrafçılıkta en çok arzu edilen farklı anları ölümsüzleştirmektir. Fantastik fotoğraf teknikleri sayesinde hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçılar birçok çarpıcı kareye imza atmışlardır ve atmayı da sürdürmektedirler. Fantastik fotoğraf teknikleri içinde en çok tercih edilen de gece fotoğraflarıdır. Kısa bir zaman içinde farklı ışık tonlarıyla en güzel kadrajı yakalayıp deklanşöre basmak aslında sanıldığı kadar kolay ve yeterli değildir.

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu (AFIAP), Dijital Fotoğrafta Pratik Çekim Teknikleri serisinin ilk kitabı Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir? ile gece fotoğrafı çekimlerinin temel özelliklerine ve teknik anlamda dikkat edilmesi gereken tüm konulara değinerek her düzeydeki fotoğrafçının anlayıp uygulayabileceği ipuçları sunuyor.

Gece fotoğrafçılığında etki nasıl yaratılır?

Gece fotoğrafçılığında hangi tip makine/objektif tercih edilmelidir?

Hava durumunu nasıl avantaja çevirirsiniz?

Havai fişek, şimşek/yıldırım ve yıldız kayması fotoğrafları nasıl çekilir?

Fotoğraflar hangi programlarda nasıl birleştirilir?

Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası, örnek fotoğraflarla bu kitapta.

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2015)

Yorum yapın