“Gece” adıyla filme uyarlanan “Zahit” yeniden yayımlandı

Kasım 18, 2014

“Gece” adıyla filme uyarlanan “Zahit” yeniden yayımlandı

gece(zahit)72Erden Kıral tarafından “Gece” adıyla filme alınan “Zahit” adlı romanın yeni basımı “Gece (Zahit)” adıyla Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıktı.

Hasan Özkılıç, ülkenin doğusundaki zalim kargaşadan batıya kaçmak zorunda kalan bir ailenin, farklı yollara sapan dört kardeş üzerinden izlenen uyum mücadelesini anlatıyor.

Erkenden isyan bayrağını çekip ailesini terk ederek örgütlü mücadeleye giren, tanık oldukları nedeniyle mücadeleyi sorgulayan Zahit; taşındıkları Şenlik Mahallesi’nde ilk tanıştığı çocuğa gönlünü kaptıran ama zamanla kocasıyla birlikte batakhanelere sürüklenen Süsen; babasıyla abisinin evi terk etmesiyle ailenin temel direği olan, siyasi mücadeleye yönelince hapse düşen Nahit ve büyüyünce dizi filmlerde oynamak isteyen ama hayalleri değişmek zorunda kalan genç Gülcan…

Dört kardeşin ve çevrelerindeki insanların tutkuları, özlemleri, öfkeleri, sevinçleri ve kaderleri ülke koşulları tarafından belirlenirken, Özkılıç Türkiye’nin yakın tarihinin panoramasını çiziyor. 1980 sonrasının toplumsal yaşamıyla siyasi-ekonomik çatışmalarının, köy boşaltmaların ve açlık grevlerinin arka planda olduğu bu panorama için yazar, 2013 yılında 42. Orhan Kemal Roman Ödülü’ne değer bulunmuştur.

edebiyathaber.net (18 Kasım 2014)

Yorum yapın