Gazeteci Mehveş Evin’den “A’dan Z’ye Buraya Nasıl Geldik”

Ağustos 3, 2018

Gazeteci Mehveş Evin’den “A’dan Z’ye Buraya Nasıl Geldik”

Gazeteci Mehveş Evin’in “A’dan Z’ye Buraya Nasıl Geldik” adlı kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Deneyimli gazeteci Mehveş Evin’in, Türkiye’nin bugünkü noktaya nasıl geldiğini sorguladığı yeni kitabı A’dan Z’ye Buraya Nasıl Geldik; çevre, politika, kadın, kültür, ekonomi, eğitim, medya, hukuk, LGBTİ hareketi ve daha pek çok temel alanda yaşananların bütünlüklü bir bakış açısıyla değerlendirmesinin yanı sıra konunun bağlamına göre Türkiye’nin önemli meseleleri bazen edebiyatla bazen mitolojiyle ya da tarihle yolu kesişerek günümüze kadar geliyor. Alfabedeki her harf altında farklı bir konunun ele alındığı kitapta olayların gündemdeki yeri kadar basında perde arkasında yaşananlar da başarılı bir gazetecilik örneği olarak önümüze konuyor.

Arka kapaktan:

Türkiye’nin son on beş yılı, birbirini kovalayan skandalların, acıların, utancın yükselen dozuna toplum olarak bağışıklık geliştirip duyarsızlaşmakla geçti. Asla unutulmaz, hafızalardan silinmez zannettiğimiz ne çok şey halının altında kalıp adımlarımızın tümseği haline geldi…

Kökünden koparılan ağaçlar, yükselen gökdelenler, grizular, ayakkabı kutuları, talimat alan yargı, cinayetler, katliamlar…

Gazeteci-yazar Mehveş Evin, sahalardan kitaplara tüm kaynakları tarayarak halıyı kaldırdı; birikmiş tozu A’dan Z’ye sınıflandırarak bir zamanlar üzerine bastığımız zeminin rengini görebileceğimiz yeni bir kaynak oluşturdu.

A’dan Z’ye Buraya Nasıl Geldik, yaşananların unutulmaması ve böylece tekrarlanmaması umuduyla hazırlanmış, gerçek bir araştırmacı-gazetecilik çalışması.

Yazar hakkında:

Mehveş Evin, 26 Haziran 1970 İstanbul doğumlu. İstan­bul Lisesi 1987 mezunu Evin, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünü 1993’te tamamladı, çalışırken Bilgi Üniversitesi’nde eMBA yaptı (2007). Gazeteciliğe 1993’te Sa­bah gazetesinde başlayan Evin, Aktüel, Yeni Yüzyıl, Liberal Bakış, NTV dergi grubunda muhabirlik ve editörlük; Sabah, Akşam, Vatan gazeteleri ve Aktüel dergisinde yöneticilik yaptı. Milliyet’te altı yıl köşe yazarlığının ardından merkez medya macerası bitti ve diken.com.tr, Kara Karga, journo, tazgazete’de yazarlığa, muhabirliğe devam etti. Bağımsız ya­yınlar için çalışmayı sürdüren Evin, artigercek.com’da yazıyor, Açık Radyo’da “Ekonomi & Ekoloji” programının sunucula­rından ve artitv.tv’de “Söz Bizim” adlı tartışma programını hazırlıyor. “Babalar ve Kızları” ve “Haber Okumaları” kitapla­rına katkıda bulunan Evin, İstanbul’da yaşıyor ve bir oğlu var.

edebiyathaber.net (3 Ağustos 2018)

Yorum yapın