“Gayrimeşru İstanbul”da madalyonun öteki yüzü var

Mayıs 11, 2018

“Gayrimeşru İstanbul”da madalyonun öteki yüzü var

İstanbul’un karanlık ve ilginç hikâyelerini anlatan, Uğur Aktaş’ın kaleme aldığı Gayrimeşru İstanbul kitabı Cumartesi Kitaplığı etiketiyle raflarda.

İstanbul’un taşı toprağı altındır… En azından eskiler öyle söylerler. Uğur Aktaş,  İstanbul’un altına dönüşmemiş topraklarını ve o topraklarda yaşayanları anlatıyor.

Uğur Aktaş, Gayrimeşru İstanbul’da, gerçek hikâyeler eşliğinde bilmediğimiz bir İstanbul gezintisine davet ediyor. Daha önce hiç karşılaşmadığınız tiplerle tanışacağınız, cinayet, uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık gibi ilginç ve karanlık yaşanmışlıklara dahil olacağınız, hayret uyandıran hikâyelerin bir arada sunulduğu, kaynak niteliğinde bir kitap.

Eski zaman çapkınlarını, çıplak resimcileri, idam edilen maymunları, afyoncuları, Bıçakçı Petri’yi ve çok daha fazlasını anlatan bu öyküler madalyonun öteki yüzündeki İstanbul’u yansıtıyor. Şaşkınlıkla etrafınıza bakmanıza neden olacak Gayrimeşru İstanbul kitabı Cumartesi Kitaplığı etiketiyle tüm kitap evlerinde okuruyla buluşmayı bekliyor.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2018)

Yorum yapın