Gamze Güller’den etkileyici öyküler: “Durmuş Saatler Dükkânı”

Mayıs 7, 2020

Gamze Güller’den etkileyici öyküler: “Durmuş Saatler Dükkânı”

Gamze Güller’in yeni öykü kitabı “Durmuş Saatler Dükkânı” İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

”Sesi bu alacalı karmaşayı orta yerinden yarıp geçiyor. Saatler susuyor. Hafifliyorum. Kafamın içinde sıralamaya çalışıp durduğum her şey gevşiyor, düğümleri çözülmüş gibi sarkmaya başlıyor. Guguklu saatler, pilli saatler, kurmalı saatler duruyor. Ben duruyorum…”

Belalı gemilerde ateşle tek vücut olan mürettebat, paranoyak zihinler, rüyaların derinliklerinden sökülüp çıkarılan ılık ılık atan yürekler, post mortem fotoğraflar ve zamana yenilen aşklar, hasta ruhlu yazarlar, buz tutan kimsesiz nehirler, basit öğle yemeklerinde konuşulan gizemli ölümler, dev soyundan gelen nahif insanlar…

Durmuş Saatler Dükkânı, zaman mefhumuyla meselesi olan, bitmek bilmeyen döngülerden şikâyetçi, üzerine sis çökmüş büyülü öykülerden oluşuyor.

Gamze Güller, tekinsizliğine rağmen karanlığın karşı konulmaz cazibesini, sade ve etkileyici bir üslupla anlatıyor.

Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde, lisans ve yüksek lisans öğrenimini İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Öykülerden oluşan ilk kitabı İçimdeki Kalabalık 2008’de, 2012 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü kazanan kitabı Beşinci Köşe 2012’de, kısa romanı En Çok Onu Sevdim 2015’te yayımlandı. 2017’de ise Beşinci Köşe ve İçimdeki Kalabalık bir arada kitaplaştırıldı. 2018’de İşte Hayat Böyle Bir Şey adlı çok yazarlı öykü derlemesini yayına hazırladı.

edebiyathaber.net (7 Mayıs 2020)

Yorum yapın