Game of Thrones hayranlarının ideal rotaları

Temmuz 17, 2017

Game of Thrones hayranlarının ideal rotaları

Hotels.com™’un yayınladığı yeni verilere göre başarılı dizi Game of Thrones ile insanlar, akın akın dizinin çekimlerinin yapıldığı yerlere seyahat ediyor.

  • Dizinin 4. sezonuyla birlikte İzlanda, Beyond the Wall (Duvarın Ardı) aramaları %285’i aşkın oranda arttı.
  • Eski köle şehri Meereen’e ev sahipliği yapan Split, Hırvatistan aramaları ise neredeyse %120 artış gösterdi.
  • Zengin ve kudretli Braavos şehrinin çekildiği Hırvatistan kıyılarının Šibenik kenti aramalarında %60 oranında artış gözlendi.
  • Hayali Dorne şehrinin yansıtıldığı Sevilla, İspanya ilk kez 5. sezonda ekranlara gelmesinin ardından aramalarda %85 artışı yakaladı. Şimdilerde, bu tatil noktasının aramaları %145‘e çıkmış durumda.
  • Hakkında çok fazla söylentinin dolaştığı 7. sezon ve dizinin kamera görüntülerinde çokça görünen Belfast aramaları ise neredeyse %120 oranında arttı.

Tüm dünya nefesini tutmuş Game of Thrones’un (Taht Oyunları) 7. sezon prömiyerini bekliyor. Ancak dizinin hayranları, Yedi Krallık’ın havasını taşıyan tatillerin keyfini sürmek için kışın gelmesini beklemiyor. Hotels.com’a göre dizide görünen büyüleyici tatil noktaları ile ilgili aramalarda inanılmaz bir artış yaşanıyor.

Dünyanın en çok beğenilen TV programları arasında yer alan Game of Thrones, ilk kez seyirci karşısına çıktığı 2011 yılından bu yana tüm dünyada milyonlarca hayranının hayal dünyasında çok önemli bir yer edindi. Geçen sezon, 23 milyonu aşkın izleyici, her bölümde ekran başına kilitlendi.

Geçtiğimiz sezonlarda en çok yer verilen ve 7. sezonda ekranlara yansıması beklenen tatil noktaları, mutlaka görülmesi gereken cazibe merkezleri haline geliyor. Seyahat uzmanı Hotels.com’a göre İzlanda, İspanya, Hırvatistan ve Kuzey İrlanda yer alan tatil noktası aramalarında, inanılmaz artışlar yaşanıyor.

Duvarın ardına geçmek

Dizinin muhtemelen en çarpıcı manzaralarından biri olan Beyond the Wall (Duvarın Ardı) alanına ev sahipliği yapan İzlanda, aramalarda en çok artış yaşanan yerlerin başında geliyor. Game of Thrones çılgınlığının tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladığı 2014 yılından bu yana, muhteşem manzaralı bu tatil noktası için yapılan aramalarda %285’i aşkın bir artış meydana geldi.

Tatil noktasına yönelik yükselen eğilim yıldan yıla daha da artıyor (2016 – 2017 karşılaştırması). Sayısız hayranının kalbini çalan Jon Snow’un Wildlings ve White Walkers ile savaştığı yer olarak bilinen bu merkezde, Jon Snow’un buzlu ayak izlerini takip etmek isteyenlerin sayısı %30 artış gösterdi.

Hırvatistan’da karaya çıkmak

Dizi çekimlerinin yoğunlaştığı diğer bir önemli bölge olan Hırvatistan’ın birçok tatil noktasında da turist patlaması yaşanıyor. Dalmaçya kıyılarındaki antik Split şehri için yapılan aramalarda yaklaşık olarak %120’lik bir artış gerçekleşti. Daenerys Targaryen hayranları, Ejderhaların Annesi’nin taht odasının bulunduğu yerde, şehrin duvarlarla çevrili Diocletianus Sarayı’nda dolaşmanın keyfini yaşıyor.

Ünlü Braavos şehrinin canlandırıldığı, Hırvatistan’ın daha az bilinen şehri Šibenik de benzer bir artış yaşayarak otel aramalarında %60 oranında bir yükseliş elde etti.

Sevilla’nın Dorn’u

Dizinin hayranları sıcak iklimleri ve zevk ile sefanın daha ön planda olduğu yerleri de tercih ediyor, Aramalarda %145 artış yakalayan İspanya’nın Sevilla kenti, gösterişli Martell Hanesi’nin özel mülkünün bulunduğu, Yedi Krallık’ın en egzotik yeri olan Dorne’daki sahnelerin çekiminde kullanıldı.

İrlanda büyüsü

Heyecanla beklenen 7. sezon prömiyeri yaklaşırken Belfast, hayranların en çok gitmek istedikleri yerler arasında zirveye yerleşti. Neredeyse tüm sezonlarda ekranlara yansıyan, Zümrüt Adası’nın vahşi ve haşin kuzey ucunun, son sezonun tacındaki mücevher olacağı söylentileri etrafta dolaşıyor. Sezon prömiyeri öncesinde Belfast otelleri aramaları yaklaşık olarak %120 artış gösterirken; şehir 2017 yılında binlerce dizi hayranına ev sahipliği yapmaya hazır.

Hotels.com™ markası Avrupa, Orta Doğu ve Afrkia (EMEA) Bölgesi Başkan Yardımcısı Isabelle Pinson konuyla ilgili şunları söyledi: “Game of Thrones, dizinin çekimlerinin gerçekleştirildiği büyüleyici konumların aramalarında muazzam artışlara yol açarak; tüm dünyada sayısız hayranının hayal dünyasını harekete geçirdi. Konaklama sektöründeki uzmanlar ve seyahat tutkunları olarak bizler, çekim alanlarına daha yakın olmak isteyenlere unutulmaz ve cazip konaklama fırsatları sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Dünyanın her yerindeki birçok insan gibi biz de 7. sezonu ve çekimlerin gerçekleştirildiği eşsiz yerleri görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

edebiyathaber.net (17 Temmuz 2017)

Yorum yapın