Galataperform’da senaryo atölyesi başlıyor

Aralık 1, 2015

Galataperform’da senaryo atölyesi başlıyor

GalataPerform-Senaryo AtölyesiGalataPerform Senaryo Atölyesi 14 Aralık’ta başlıyor.

On hafta devam edecek atölyede, “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” filminin senaristlerinden Ceyda Aşar eğitim verecek. Film fikri ya da hikâyesi (sinopsis) olanlar, atölye süresince bunu geliştirerek, atölye sonunda yapımcı Marsel Kalvo’ya sunum yapıp, yorumlarını dinleme şansı edinecek. Ayrıca, atölye süresince ünlü yönetmen ve oyuncuların katılımıyla deneyim dersleri de yer alacak.

Yapımcı Marsel Kalvo, Derviş Zaim, Ümit Ünal, Pelin Esmer, Deniz Akçay Katıksız, Çiğdem Vitrinel gibi pek çok yönetmenle çalıştı. “Başka Sinema” oluşumunun kurucularından ve sinema sektörünün önde gelen isimlerinden.

Üçüncü kez bu eğitimi Galataperform’da verecek Ceyda Aşar, senaristlik deneyimlerinin yanı sıra profesyonel oyunculuk, öykü yazarlığı, film eleştirmenliği faydalanarak hazırladığı bu farklı eğitimde, katılımcılarla birebir çalışarak, kendi meselelerinin derinliğine inmelerine dair cesaret veriyor ve yazmanın oyuncul yönlerini de keşfetmelerini sağlıyor. Örnek filmlerden izletilen parçalar, derste oynanan interaktif oyunlar, doğaçlama yazım çalışmalarıyla, teorik bilgilerin hızlıca içselleştirilmesini sağlıyor.

Bu atölyeyi tamamlamış olanlar ise, 18 Nisan 2016’da Galataperform’da “İleri Seviye Senaryo Atölyesi”ne katılmak için başvuruda bulunabilecek.

Takvim: 14 Aralık 2015- 15 Şubat 2016
Gün/Saat: Her Pazartesi 19.00- 22.00
Yer: Galataperform
Büyük Hendek Cad. No: 21/1
Galata Kuledibi 34420 Beyoğlu

Başvuru için özgeçmişinizi [email protected] adresine gönderebilir ya da 0530 260 25 24’ü arayarak ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

edebiyathaber.net (1 Aralık 2015)

Yorum yapın