Füsun Çetinel’den çocuklara yeni roman: Çiko’nun Seçimi

Nisan 12, 2018

Füsun Çetinel’den çocuklara yeni roman: Çiko’nun Seçimi

Füsun Çetinel‘in Çiko’nun Seçimi adlı yeni romanı, 9 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ayasofya Konuştu ve Sırlar Yolu adlı çocuk romanlarıyla sevilen Füsun Çetinel, bu kez sımsıcak bir arkadaşlık hikâyesi anlatıyor. İlkgençliğe adım atmaya hazırlanan iki çocuğun hayallerini ustalıkla işleyen roman, hayvan hakları, hayvan sirklerinin acımasızlığı ve seçim yapmak üzerine düşündürüyor. İllüstratör Maria Brzozowska’nın siyah-beyaz desenleriyle boyutlanan kitap, çocukların duygu dünyasını incelikle yansıtan ayrıntılarıyla keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

Seren’in babası uzun yol gemi kaptanıdır. Seferden her dönüşünde, gemici çantasından türlü türlü hediyeler çıkar. Bu kez İtalya’dan, simsiyah tüylü, yerinde duramayan bir köpekle çıkagelmiştir. Sevimli köpeğin adını Çiko koyarlar. Büyüyünce sirkte çalışmak isteyen Seren, doğum gününde, yakın arkadaşı Cemo’yla sirke gitme fırsatı yakalar. Seren’in akrobat sanılması yetmezmiş gibi, Çiko’yla ilgili bir sürpriz de onları beklemektedir…

Füsun Çetinel: İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’ndeki eğitiminin ardından, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yeşim Cimcoz Yazı Evi’nde eğitmen ve danışman olarak çalışmakta olan Çetinel, Burgazada Sait Faik Müzesi’nde, çocuk ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor ve yurtdışında çeşitli gençlik kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Ayasofya’nın gizemlerine tanık olan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk çocuk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolu ’nu (2016) yazdı. Duvarda 3 Hafta (2017) adlı ilk gençlik romanında, sınırları aşan bir büyüme hikâyesi anlatan yazar, son çocuk romanı Çiko’nun Seçimi‘nde (2018) hayvan sevgisine ve sahip olma kavramına odaklanıyor. Çetinel, eşi ve kızıyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (12 Nisan 2018)

Yorum yapın