“Füreya Buluşmaları”nın ilk konuğu Ayşe Kulin oldu

Kasım 28, 2017

“Füreya Buluşmaları”nın ilk konuğu Ayşe Kulin oldu

Kale Grubu tarafından hayata geçirilen ve geçtiğimiz hafta kapılarını açan Füreya Koral’ın en kapsamlı retrospektif sergisi kapsamında düzenlenen “Füreya Buluşmaları”nın ilki 25 Kasım’da gerçekleşti. Buluşmanın ilk konuğu olan ünlü yazar Ayşe Kulin günün sonunda Füreya’nın hayat hikayesini anlattığı Füreya isimli kitabını da imzaladı.

Etkinliğin ilk konuğu olan Ayşe Kulin, Füreya’yla ilgili anılarını katılımcılara aktarırken aynı zamanda Füreya’nın kendi yazarlık kariyerini de nasıl etkilediğini anlattı.

250 kişinin katıldığı etkinlikte, Kale Grubu tarafından yeniden bastırılan Füreya kitabından bölümler okuyan Kulin, günün sonunda katılımcıların sergi mağazasından satın aldıkları kitapları imzaladı. Sergi mağazasında satılan diğer ürünler gibi Füreya kitabının satışından da elde edilecek olan gelir, Kaleseramik Vakfı (KSV) bünyesinde oluşturulan Füreya Burs Fonu’na aktarılıyor. Bu fon ile sanat eğitimi alan genç kızların eğitimine destek olunacak.

Füreya Buluşmaları ile ilgili olarak Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay; “Sanat ile hayata tutunan Füreya için, ‘sanat hayatın içinde yaşamalı’ diyen Füreya’ya yaraşır bir şekilde, tam da yaşamın merkezinde bir sergi hazırladık. Serginin açık kalacağı iki ay boyunca öğrenci ve okul ziyaretleri, buluşmalar gibi etkinliklerden dolayı, burası yaşayan bir mekan olacak. Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya’yı anlatacağı Füreya Buluşmaları’nda; ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek,” dedi.

Sergi boyunca devam edecek olan ve farklı alanlarda uzman konuşmacıların konuk olacağı buluşmaların ikinci konuğu ise Özlem Güsar. 6 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek ‘Füreya ve Mücevher’ etkinliğinin konuğu olacak olan Güsar, konuklar ve küratörlerle birlikte sergiyi gezerken, Füreya’nın izinde mücevherleri ele alarak, deneyimlerini paylaşacak. Füreya Buluşmaları; Füreya ve Mimari, Füreya ve Renkler, Füreya ve Desenler gibi konu başlıkları altında, farklı alanlarda uzman konuşmacılarla devam edecek.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2017)

Yorum yapın