Fuat Sevimay’dan çocuklar için iki kitap

Ekim 9, 2018

Fuat Sevimay’dan çocuklar için iki kitap

Fuat Sevimay’ın çocuklara yazdığı Hayal Kurmak Bedava ve Hişt! Hişt! 12 Ekim’de hep kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Romanlarıyla olduğu kadar en zorlu metinleri bile ustalıkla dilimize kazandırmasıyla da tanınan, bol ödüllü çevirmen Fuat Sevimay, bu defa çocuklar için kaleme aldığı iki kitapla okurların karşısında! Sevimay’ın, Mustafa Delioğlu ve Gökçe İrten’in resimleriyle renklenen Hayal Kurmak Bedava ve Hişt! Hişt! adlı kitapları, 12 Ekim’de  raflarda yerini alacak.

hep kitap daha önce, Fuat Sevimay’ın Kapalıçarşı, AnarŞık ve Çeviri’Bilirsin: Edebiyatın Gizli Kahramanlığı Hakkında Notlar adlı kitaplarını okurlara ulaştırdı. Sevimay şimdi ise Hayal Kurmak Bedava ve Hişt! Hişt! adlı kitaplarında, kendine has üslubunu bu defa çocuklarla paylaşıyor.

HAYAL KURMAK BEDAVA

Hayal ederseniz hayattan ne isteyeceğinizi bilirsiniz.

Kerem ve sınıf arkadaşları yeni öğretim döneminde oldukça şaşkındır. Yeni öğretmenleri derse başlamadan önce tüm öğrencilerinden beş dakika boyunca hayal kurmalarını ister. Hayal kurarken de korkmamalarını ve kendilerini sınırlamamalarını söyler. Çocuklar hayallerinde kâh geçmişe kâh geleceğe giderler. Usta ressam ve illüstratör Mustafa Delioğlu’nun resimlediği Hayal Kurmak Bedava, 10 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

HİŞT! HİŞT!

Yaz tatilinde evde canı sıkılan kahramanımız, kitapların arasından birinin “Hişt! Hişt!” diye seslendiğini duyar. “Hişt! Hişt!” diye seslenen, Sait Faik Abasıyanık’tan başkası değildir. Kahramanımız İstanbul’da güzel bir geziye de bu sayede çıkar. Gökçe İrten’in illüstrasyonlarını yaptığı kitap 7 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

FUAT SEVİMAY HAKKINDA

1972 yılında doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi’ni, ardından Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 2014 yılında Orhan Kemal Öykü Ödülü’nün, 2015 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışması ödülünün sahibi oldu. Haydar Paşa’nın Evi adlı çocuk kitabı Ankara Mimarlar Odası tarafından, Kent Öyküleri Yarışması’nda birincilikle ödüllendirildi. Yazar, muhtelif mekânlarda Türk edebiyatı ve çeviri üzerine dersler veriyor.

MUSTAFA DELİOĞLU HAKKINDA

1946’da Erzincan’da doğdu. İlk gençliğinden itibaren resim sanatında kendini yetiştirmeye başladı ve özgün tarzını oluşturdu. 1974’de açtığı atölyesinde bugüne kadar 2000’den fazla kitap resimledi. İllüstrasyonlarının yanında, sanatseverlerle 20 resim sergisiyle de buluştu. 2000 yılında, her iki yılda bir, uluslararası bir jüri tarafından seçilen bir yazara ve bir çizere verilen Hans Christian Andersen Ödülü’nün ilk Türk çizer adayı oldu. 2013 yılında, İsveç Hükümeti tarafından her yıl Astrid Lindgren’in onuruna düzenlenen, çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki en büyük ödülü olan ALMA’da çizer adayı olarak ülkemizi temsil etmiştir.

GÖKÇE İRTEN HAKKINDA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı lisans eğitiminden sonra Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümündeki yüksek lisans eğitimini “Çocuk Resimli Kitaplarının Tasarım Prensipleri” teziyle tamamladı. Bir dönem University of Arts London’da resimli çocuk kitabı illüstrasyonu üzerine eğitim aldı. Çocuklarla yaratıcı görselleştirme üzerine eğitimler de yapan İrten, yurtiçi ve yurtdışında sergilere katıldı. İrten, çalışmalarına serbest olarak İstanbul’da devam ediyor.

edebiyathaber.net (9 Ekim 2018)

Yorum yapın