Fuat Sevimay’a göre yazmanın 9 kuralı!

Temmuz 5, 2017

Fuat Sevimay’a göre yazmanın 9 kuralı!

fuat-sevimay1. “Yazar olmak” istiyorsanız, hiç zahmete girmeyip okur olmanın tadını çıkarın. Yok, istediğiniz ve keyif aldığınız şey “yazmak” ise, durmayın devam edin.

2. Kurşunkalemle dost olun, sıcak ve samimidir.

3. Aklınıza anlatılmaya değer bir şey geldiyse… Aklıma gelmişken, aklınıza gelen anlatılmaya değer bir şey değilse hiç yormayın kendinizi.

4. Aklınıza anlatılmaya değer bir şey geldiyse, önce bekleyin biraz pişsin.

5. Anlatacağınız şeyin yeterince piştiğini düşünüyorsanız oturup yazın ama bu kez de biraz bekleyin ki demlensin, suyunu çeksin.

6. Yazmaya yeltendiğiniz şey roman ise aman dikkat! Kişi, mekân, olay ve sair planı yapmadan işe koyulmayın, dağılırsınız.

7. Plan yaptıysanız oturup yazmaya başlayabilirsiniz. Şimdi de aklınızın ve hayallerinizin, sizi o planın ötesinde nerelere savurduğunu seyre dalıp, bunun tadına varın, yeter ki nereye varacağınız belli olsun.

8. Böyle listelere pek itibar etmeyin ama yine de merak etmekten geri kalmayın. Gazetelerin fal köşesine bakmak gibi. Keyiflidir.

9. Kış günlerinde ıhlamur için. Pişirirken içine zencefil ve tarçın katın. Yazmakla pek ilgisi var mı bilmiyorum ama ben seviyorum.

edebiyathaber.net 

Yorum yapın