Fotoğraflarla Yalvaç Ural’ın dünyası | Lütfi Özgünaydın

Ocak 16, 2019

Fotoğraflarla Yalvaç Ural’ın dünyası | Lütfi Özgünaydın

Lütfi Özgünaydın geçtiğimiz yıl  İFSAK’ da başladığı Yazarlar Projesini Yalvaç Ural’la sürdürüyor. 23 Ocak Çarşamba günü saat 19.00 da İki sanatçı izleyenleriyle buluşacak.

Yapı Kredi Yayınları’nın çok sevilen yazarı Yalvaç Ural, yazarlık serüveni ve yaşam öyküsüyle Loca’nın konuğu olacak. Fotoğrafçı- Yazar Lütfi Özgünaydın, yıllardır düzenlediği “Fotoğraf ve Edebiyat Sohbetleri” kapsamında objektifini bu kez Ural’a çevirdi. Onun sevdiği mekanlardan, yaşamından kesitler belgeleyen fotoğrafları bir sunum haline getirdi. Özgünaydın çeşitli mekanlar da çekilen Yalvaç Ural  fotoğraflarını izleyicilerle paylaşacak ve  ardından, Ural’la yaşamı ve kitapları üzerine bir söyleşi yapacak. Lütfi Özgünaydın, Yalvaç Ural’ı şöyle tarif ediyor:  “ Yalvaç Ural önemli bir yazar. Çocuk edebiyatının bir bilgesi. Kitaplarıyla çocuklarımızı geliştiriyor… Çünkü o çocukları ciddiye alıyor… Günceli geçmişi ve yaşamı anlatıyor.”

Çocuk yazınının üretken kalemi Yalvaç Ural’ın 100’ü aşkın kitabı, yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödülü bulunuyor. Yalvaç Ural gösterisi ücretsiz ve tüm sanatseverlere açıktır.

edebiyathaber.net (16 Ocak 2019)

Yorum yapın