Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj Sergisi 8 Mart’ta açılacak

Mart 1, 2017

Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj Sergisi 8 Mart’ta açılacak

1488197124_Gorselİstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerin, eski filmlerin en önemli sahnelerini aynen canlandırarak çektikleri fotoğraflardan oluşan Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj Sergisi 8 Mart’ta açılacak.

Öğrencilerin, kendi seçtikleri filmlerin sinematografik derinliği olan bir sahnesini yeniden kurgulayarak fotoğrafladıkları ya da en az 20 fotoğraf karesini kolajla tek bir fotoğraf karesine dönüştürdükleri çalışmalarının yer aldığı sergi, İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde 8 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Gülen öncülüğünde hayata geçirilen sergide 45 çalışma yer alıyor. Sergide İsveçli senarist ve yönetmen Roy Andersson’ın kült filmi ‘İkinci Kattan Şarkılar’, yapımcılığını ve yönetmenliğini Rezzan Tanyeli’nin üstlendiği Altın Portakal Ödüllü ‘Pazarları Hiç Sevmem’ ve Özer Kızıltan’ın yönetmenliğini yaptığı 2005 yapımı yerli film ‘Takva’ gibi Türkiye ve dünya sinemasından önemli yapıtların tekrar kurgulanan kareleri görülebilir.

edebiyathaber.net (1 Mart 2017)

Yorum yapın