Fotoğraflarla İstanbul’un en güzel kitapçıları

Ağustos 28, 2017

Fotoğraflarla İstanbul’un en güzel kitapçıları

Kendini; butik kütüphaneci, öğretmen ve editör olarak tanımlayan Zehra Yaman, sitesinde İstanbul’un ona göre en güzel kitapçılarını belirledi ve kitapçılarla ilgili çeşitli notlar paylaştı. İşte onlar:

Remzi Kitabevi – Suadiye

resim1

indir-768x273Gergedan Kitabevi – Caddebostan

yaz01Gergedan; Bağdat Caddesi üzerinde ufak, sevimli, samimi bir kitapçı. Londra’da sokak arasında rastlayacağın butik kitapçılar gibi.  Sahiplerinin sıcaklığı bütün dükkana yansımış. İsmini 80’li yılların sonunda Enis Batur’un yayın yönetmenliğini yaptığı Gergedan dergisinden almış. Burası kitap dışında başka bir şey satmayan nadir kitapçılardan.

Nail Kitabevi – Kuzguncuk

orig_24303_0img_1144-768x576Benim en en en sevdiğim olur kendisi! Harika bir binada, ıhlamuru ve limonatasıyla bizi kitaplara gömdüren Nail Kitabevi, en sevdiğim semtlerden biri olan Kuzguncuk’ta sizi bekliyor. Gitmeyen pişman olur, benden söylemesi!

Minoa Kitabevi – Akaretler

minoa-bugunneyesem-768x512minoa-akaretler-300x300minoa-jpegMinoa’nın en büyük özelliği, kitapların mis gibi kahve kokusuyla bir araya gelmesi. Kahvenizi yudumlarken, her yerde bulamayacağınız Türkçe ve yabancı kitaplara buradan ulaşabilirsiniz. Sıcak dekorasyonuyla benim kalbimi çaldı; üstelik kek, ıhlamur ve huzur da var, daha ne olsun!

Robinson Crusoe 389 – Salt Beyoğlu

robinsonİstiklal’in, hatta İstanbul’un en iyi kitapçısı. Mağazanın atmosferi harika, ayrıca yabancı birçok önemli eseri de bulabilirsiniz.

İmge Sahaf – Kadıköy

lskitapKadıköy Çarşı’da yer alan İmge’de baskısı tükenmiş kitapları bulabiliyorum. Eski zaman fotoğrafları, tarihin dokusu insanı sarıp sarmalıyor. Balık Pazarı’na uğradığınızda burayı es geçmeyin.

edebiyathaber.net 

Yorum yapın