Fotoğraflarla İnci Aral’ın dünyası | Lütfi Özgünaydın

Nisan 14, 2018

Fotoğraflarla İnci Aral’ın dünyası | Lütfi Özgünaydın

Lütfi Özgünaydın

Türkiye edebiyatının önemli yazarlarının fotoğraflarını evlerinde, çalışma masalarında ve sevdiği mekanlarda fotoğraflarını çekip, İFSAK’ta müzik eşliğinde edebiyatseverlere sunan, daha sonra da yazarlarla söyleşiler yapan Lütfi Özgünaydın’ın İFSAK’taki bu ayki konuğu ödüllü yazar İnci Aral oldu.

Daha önce Yaşar Kemal, Doğan Hızlan, Zeynep Oral, Feridun Andaç gibi ünlü yazarları fotoğraflayan Lütfi Özdoğan’ın ustalıklı karelerine bu sefer İnci Aral eşlik etti.

Lütfi Özgünaydın, İnci Aral’la buluşmasını ve fotoğraf çekim sürecini şöyle aktarıyor: “İnci Aral’ı evinde, kütüphanesinde, çalışma masasında ve dolaşmaktan hoşlandığı mekanlarda fotoğraflarını çektim.

Kendisi Üsküdar kıyılarını çok seviyor, ağırlıklı olarak oralarda çekim yaptık. İnci Aral’la gezerken, sanat, edebiyat ve fotoğraf üzerine konuştuk.

28 Mart akşamı da etkinliğimizi gerçekleştirdik, çok hoş bir gece oldu. Böyle bir etkinlikle yazarları, okuyucularla buluşturduğum için çok mutlu oluyorum.”

Önümüzdeki dönemde de yazarlarla buluşup, fotoğraflarını çekeceğini belirten Lütfi Özgünaydın’ın gelecek ayki konuğu şimdiden belli olmuş bile: “Önümüzdeki aylarda da ülkemizin kıymetli yazarları ile buluşup fotoğraflarını çekmeye devam edeceğim. Hatta sıradaki konuğum Adnan Binyazar olacak. Kendisi edebiyatımız için çok değerli bir isim. Bu proje nihayete erince de, bu çalışmalarımı kitaplaştırmak istiyorum.”

Lütfi Özgünaydın – edebiyathaber.net (11 Nisan 2018)

Yorum yapın