Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi’nde bu hafta: Ergenlik ve Cinselliğe Giriş

Ekim 9, 2013

Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi’nde bu hafta: Ergenlik ve Cinselliğe Giriş

Psikoterapist yazar Şule Öncü’nün İstanbul Film Akademi’de düzenlenen Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi’nde bu perşembe (10 Ekim 2013) Ergenlik ve Cinselliğe Giriş konusu işleniyor.

Şule Öncü’nün film sahneleri üzerinden yorumlar yaptığı etkinlikte; ergen ruhsallığının yetişkin yaşamdaki etkileri, cinselliğin tekinsizliği, risk alma, sınır arayışı, varoluşsal boşluk ve kaygı, öz-yapım / öz-yıkım davranışları, haz arayışı, suçluluk ve utanç duyguları, bireyselleşme, benlik ideali gibi kavramlara değiniliyor.

Cinselliğin ve ergenlik döneminin hayatımızdaki önemine vurgu yapan Şule Öncü, konuyla ilgili olarak şöyle söylüyor:

“Ergenlik keskin bir viraj. Bir kabuk değiştirme süreci. Bu, aynı zamanda bir süre kabuksuz kalmak anlamına gelir. Kabuksuz kalan canlı, dış etkilere fazlasıyla açık ve kırılgandır. Bu bakımdan ergenlik; aklın karışık, duyguların değişken, hayat tutuşunun zayıf olduğu bir dönemdir. Olumsuz etkilerle yıkıma dönüşebilecek bir hızlı yapım aşaması… Ergenlik virajını nasıl aldık, kabuksuz kaldığımızda neremizden yara aldık, o zorlu süreçten geçerken nerelerde takıldık, çocukluktan yetişkinliğe dönüşümün izleri yaşamımızı nasıl etkiliyor… Bütün keskin virajlarda ergenliğimize mi dönüyoruz yoksa? Bitmemiş işleri bitirmek için…”

İşlenecek filmler

The Ice Storm, The Dangerous Lives of Altar Boys, Thumbsucker, Çoğunluk, Boys Don’t Cry, Palindromes, Ghost World, Juno

Tarih : 10 Ekim 2013 19:30 – 22:30

Adres: Valikonağı Cd. Şair Nigar Sk. No:8 K:2 Nişantaşı – Şişli

İletişim[email protected]  0530 252 95 75 / 0212 224 37 62

edebiyathaber.net (9 Ekim 2013)

Yorum yapın