Fikret Ünlü’nün vefat etmeden önce kaleme aldığı anıları

Şubat 21, 2020

Fikret Ünlü’nün vefat etmeden önce kaleme aldığı anıları

Fikret Ünlü’nün anı kitabı Bir Ağaç Gölgesi Gibi Geldi Geçti Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir Ağaç Gölgesi Gibi Geldi Geçti, eğitimci, sporcu, siyasetçi Fikret Ünlü’nün vefat etmeden önce kaleme aldığı anılarından oluşuyor. Fikret ünlü çocukluğundan öğretmenlik yıllarına, bürokrasi ve siyaset yıllarından emekliliğine uzanan yaklaşık yetmiş yıllık uzun bir yolculuğu coşkuyla, kendine has üslubu ve özeniyle anlatıyor. Bir Ağaç Gölgesi Gibi Geldi Geçti, Fikret Ünlü’nün vefatının 1. yılında Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Hayatı boyunca insandan, doğadan yana olan Fikret Ünlü, mesleki ve siyasi hayatında da olaylara doğadan aldığı bilgelikle yaklaştı. Bu yüzden de Zülfü Livaneli’nin deyimiyle, “siyasete onurlu girdi, onurlu çıktı; Ankara bu Toros çocuğunun temiz ruhunu kirletemedi”.

Zülfü Livaneli’nin sunuşu ve Fikret Ünlü’nün torunu Ömer’e her gün yazdığı yaklaşık 5000 mektuptan bir seçkiyle zenginleşen bu kitap, tamamlanmamış bir hikâye olmakla birlikte Torosların bilge evladına bir saygı duruşu aynı zamanda…

“Tanıyan herkesin bildiği gibi temiz yürekli, sporcu; doğaya, sanata, kültüre ve bütün canlılara saygı duyan; yalnız saygıyla da yetinmeyip kişiliğinden taşan bir coşku ve sevgiyle hepsine sahip çıkan, eşine zor rastlanır bir insandı.”

Zülfü Livaneli

Yazar hakkında

Fikret Ünlü, 1943 yılında Karaman/Ermenek’te doğdu. İvriz İlköğretmen Okulu’nu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. Kayseri ve Konya’da öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği, 1978-79 yıllarında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği yaptı.

1983 yılında devlet memurluğundan istifa ederek politikaya atıldı. SODEP ve SHP’de Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık yaptı.

1991-95 yılları arasında Başbakan Başdanışmanı olarak çalıştı.

1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde Karaman Milletvekili seçildi.

56. ve 57. Hükümetlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

18 Şubat 2019’da vefat etti. Ülker Ünlü ile evliydi, Oya ve Barış Ünlü’nün babasıydı.

edebiyathaber.net (21 Şubat 2020)

Yorum yapın