Fikirler İçin Ölmek kitabının yazarı Costica Bradatan 15 Mart’ta İstanbul’da

Ocak 14, 2018

Fikirler İçin Ölmek kitabının yazarı Costica Bradatan 15 Mart’ta İstanbul’da

Fikirler İçin Ölmek kitabının yazarı Costica Bradatan 15 Mart Perşembe günü İstanbul Üniversitesi’nde olacak. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Kurul Salonu’nda yapılacak söyleşi saat 11.00’de başlayacak. Söyleşinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Cihan Saçlıoğlu yapacak.

Costica Bradatan; Fikirler İçin Ölmek kitabında  Sokrates, Hypatia, Giordano Bruno, Thomas More gibi en bilinen örneklerden yola çıkıp bu isimlerin yanına pek çok başkalarını da katarak fikirleri için savaşan felsefecileri, zaman zaman mizaha yaklaşan, edebî yönü dikkat çekici bir dille okuyucuyla buluşturuyor.

Yazar hakkında

Uzun yıllardır Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan, Romanya kökenli bir akademisyen olan Costica Bradatan Texas Tech Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. Felsefe tarihi, Kıta Avrupa’sı felsefesi, din felsefesi, edebiyat ve sinema ile felsefe arasındaki ilişki Bradatan’ın araştırma konularıdır. New York Times, Washington Post, Times Literary Supplement, Dissent gibi süreli yayınlarda kitap değerlendirmeleri, denemeleri ve makaleleri basılan Bradatan’ın kitapları arasında Philosophy as a Literary Art (Edebî Bir Sanat Olarak Felsefe), Philosophy, Society and the Cunning of History in Eastern Europe (Doğu Avrupa’da Felsefe, Toplum ve Tarihin Marifeti), Religion in Contemporary European Cinema (Çağdaş Avrupa Sineması’nda Din -Camil Ungureanu ile) ve In Marx’s Shadow: Knowledge, Power and Intellectuals in Eastern Europe and Russia (Marx’ın Gölgesinde: Doğu Avrupa ve Rusya’da Bilgi, İktidar ve Entelektüeller -Serguei Oushakine ile) öne çıkar.

edebiyathaber.net (14 Mart 2018)

Yorum yapın