Feridun Andaç, Yaşar Kemal’i anlatıyor: “Bir Ömür Edebiyat”

Ocak 19, 2016

Feridun Andaç, Yaşar Kemal’i anlatıyor: “Bir Ömür Edebiyat”

Yasar Kemal - Feridun AndacYazar ve eleştirmen Feridun Andaç, usta yazar Yaşar Kemal’i ölümünün 1. yıldönümünde “Bir Ömür Edebiyat” adlı kitabıyla anlatıyor. Kitap 1 Şubat’ta Eksik Parça Edebiyat Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Bir Ömür Edebiyat’ta Feridun Andaç, Yaşar Kemal’le uzun yıllar süren dostluğunu ve kayıt altına aldığı sohbetlerini ilk ağızdan okurla buluşturuyor. Andaç’ın belgesel niteliğindeki kitabın önsözünde “Belleğimde kalan izlere dönerek yazmak yerine, konuştuğumuz gibi bunları okura sunmak yerinde olur diye düşündüm” diyor.

Bir Ömür Edebiyat’ta okur, Feridun Andaç’ın kaleminden; Yaşar Kemal’le sohbet eder gibi onun yaşamına dokunarak, usta yazarla birlikte Çukurova’ya inecek, Toroslar’a çıkacak,  Ağrı Dağı’nın eteklerinde gezinecek.

Arka kapaktan

Feridun Andaç, Yaşar Kemal’in anlatı evreninin bir kazıcı gibi ortaya çıkarmaya, görmeye, anlatmaya devam ediyor. Üç kitaplık dizisinin ikinci kitabı yazarımızın Yaşar Kemal’le farklı zamanlarda yaptığı söyleşileri içeriyor. Bir yazarı anlamak, onun anlatı evrenini kavramak için farklı bakışları/yorumları içeren; üstelik kendi sözler­inde yaşamına/yazarlığına dair süreçleri tanımaya dönük bir belge­sel kitap elinizdeki Yaşar Kemal: Bir Ömür Edebiyat.

Bir yazarın yaşamı ve yapıtına dönük kapsamlı bir bakış/yorum­la birlikte farklı bakış açılarıyla onun yaratıcılığının kaynaklarını irdeleyen; aynı zamanda kendi sözlerinde bu dünyanın dilini nasıl kurduğunu anlatan bir birikimi sunuyor size Bir Ömür Edebiyat. Edebiyata adanmış bir ömrün bütün dönemeçlerini gözler önüne seren bu kitapla Yaşar Kemal’e daha da yakından bakacaksınızdır.

edebiyathaber.net (19 Ocak 2016)

Yorum yapın