Ferhat Uludere ile “Bir Öykü Yazmak” Atölyesi

Kasım 21, 2017

Ferhat Uludere ile “Bir Öykü Yazmak” Atölyesi

Ferhat Uludere ile “Aristoteles’ten Borges’e Bir Öykü Yazmak” Atölyesi, 9-10 Aralık’ta gerçekleşecek ve sekiz saatlik bir zaman dilimine yayılacak. İki günde dörder saatlik çalışmalarla ilerleyecek.

Yazı Çizi Çeki Atölyesi, Ferhat Uludere yönetiminde “Aristoteles’ten Borges’e Bir Öykü Yazmak” adlı çalışmasıyla iyi bir yazar ve iyi bir okur olmak isteyenlere verimli bir yazı atölyesi sunmayı amaçlıyor.

“Aristoteles’ten Borges’e Bir Öykü Yazmak” edebiyatın sonsuz coğrafyasında usta yazarların ve en az onlar kadar usta roman ve öykü kahramanlarının ışığında ilerleyen bir yazma macerasıdır. Bu yolculuk boyunca Aristoteles’ten Borges’e Don Quijote’den Duras’a kadar birçok yol arkadaşı katılımcıların elinden tutacak, onlara yol gösterecek, bazen de kızacak. Katılımcılar hem okuyacak hem yazacak; birbirlerinden beslenecek, yazdıklarının farkına varacak.

İyi bir öykü yazmanın temellerinin anlatılacağı atölye boyunca Aristoteles’in Poetika adlı eseriyle başlanıp çeşitli okuma ve yazma çalışmaları yapılacak. Yazma alıştırmalarının yanı sıra bir hikâye yazmak için izlenecek yolda ustaların ışığında ilerlenecek.

“Aristoteles’ten Borges’e Bir Öykü Yazmak” aynı zamanda iyi bir okur olma yolunda atılmış bir adım olacak. Metinlerin şifreleri çözülerek yazarların sırlarına vakıf olunacak.

Tarih: 9-10 Aralık 2017

Saat: 10.00-14.00

Adres: Piyano Butik Ofis 1481 Sokak (Kilise Sokağı – Alsancak İskele karşısındaki sokak) No:9 Alsancak-İzmir

Bilgi ve kayıt için:

0 232 421 61 66

[email protected]

http://yaziciziceki.com/

edebiyathaber.net (21 Kasım 2017)

Yorum yapın