Ferhangi Şeyler, 2.345. temsilini geride bıraktı

Şubat 8, 2019

Ferhangi Şeyler, 2.345. temsilini geride bıraktı

Haber: Tuğsan Ünlü

Ferhan Şensoy’un tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, geçtiğimiz cuma akşamı Ses Tiyatrosu’nda 2.345. temsilini yaptı. Ferhan Şensoy’un 7 Mart 1987’den bu yana Ortaoyuncular Tiyatrosu bünyesinde oynamaya devam ettiği oyun, 2019’da sahne üzerindeki 32. senesini dolduruyor.

Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun 1987 senesine kadar oyunlarını oynadığı tiyatrolardan birisi olan Şan Tiyatrosu’nun şaibeli bir biçimde yanmasının ardından yazmaya başlıyor oyunu Ferhan Şensoy. Tiyatrodan geriye bir enkaz bırakan yangın, tiyatronun gece bekçisi Niyazi Özlü’nün yaşamını yitirmesine neden oluyor. Şensoy, tiyatroyu ayakta tutabilmek için yangının getirdiği maddi ve manevi müşküllere rağmen 11 gün gibi kısa bir sürede hazırlayıp sahneye koyuyor Ferhangi Şeyler’i. O tarihten bu yana da hem Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda hem de Türkiye’nin muhtelif sahnelerinde ayda 20’e yakın temsil yapmaya devam ediyor.

Ferhan Şensoy, Ferhangi Şeyler’de gündelik olayları kendine münhasır mizah üslubuyla yorumluyor. Oyun aynı zamanda tuluat geleneğini sürdürürken izleyicisine müzikle harmanlanmış iki perdelik bir seyir sunuyor.

Ferhangi Şeyler’in şubat ayı programında Bodrum, İzmir ve Balıkesir gibi İstanbul dışı turnelerinin yanı sıra İstanbul içerisinde Trump Gösteri Merkezi, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, Moi Sahne ve Caddebostan Kültür Merkezi turneleri yer alıyor. Ayrıca 8 ve 22 Şubat tarihlerinde de oyunun Ses Tiyatrosu’ndaki temsilleri sürecek.

edebiyathaber.net (8 Şubat 2019)

Yorum yapın