Felsefe Atölyesi açılıyor: “Antik Dönemden Günümüze Etik ve Siyaset”

Kasım 10, 2017

Felsefe Atölyesi açılıyor: “Antik Dönemden Günümüze Etik ve Siyaset”

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Felsefe Atölyesi” kayıtları başladı. “Antik Dönemden Günümüze Etik ve Siyaset” konusunun ele alınacağı atölye, Doç. Dr. Muttalip Özcan’ın eğitmenliğinde, 17 Kasım 2017 Cuma gününden itibaren her Cuma, 18.00-20.00 saatleri arasında Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Felsefe Atölyesi, Haziran ayına kadar devam edecek. Son başvuru tarihi 17 Kasım, Cuma günü olan atölyeye katılmak isteyenlerin Soğanlık Kültür Merkezi’ne başvuruda bulunup form doldurması gerekiyor.

Doç. Dr. Muttalip Özan, Antik dönem filozoflarından Sokrates’in insan ve erdem görüşü ile başlayacak olan etkinliğin, Platon ve Aristoteles’in etik, insan, siyaset, devlet  ve topluma ilişkin görüşlerinin yer aldığı metinlerin incelenmesiyle devam edeceğini belirtti ve şu bilgileri aktardı: “Çalışmanın antik dönemle ilgili kısmında, toplumsal ve siyasal yaşamın ve dolayısıyla devletin kuruluş amacının ne olduğu farklı yönetim biçimleri karşılaştırılarak ortaya konulacak ve böylece antik dönemde insanlaşma ile etik ve siyaset arasında neden ve nasıl bir bağ kurulmuş olduğu gösterilecek. Modern dönem ve çağdaş etik ve siyaset anlayışları ise antik dönemle karşılaştırmalı olarak ele alınacak ve sonuçta, günümüzde egemen olan, değer, toplum, siyaset ve devlet anlayışının kişilerin insana yakışır bir yaşam sürdürebilecekleri bir dünya yaratmada yeterli olup olamayacağı tartışılacak.

Soğanlık Kültür Merkezi İletişim: 0216 280 64 74

Kaynak: Kitap Eki (10 Kasım 2017)

Yorum yapın